Micro-credentials Informatica

Vlaanderen is klaar om de digisprong te maken en zo de digitale achterstand om te buigen in een voorsprong. Als leraar secundair onderwijs kun jij op een school mee het verschil maken! Je kunt je verder professionaliseren op vlak van ICT-vaardigheden door het volgen van een micro-credential. De micro-credentials richten zich op alle leraren secundair onderwijs, niet enkel op leraren informatica.

Wat mag je verwachten? Je krijgt een brede vakkennis en een gezonde dosis probleemoplossend vermogen. Gaandeweg verdiep je je in de Office-toepassingen, programmeren, webdesign, hardware en multimedia. Daarnaast bereiden we je ook voor op de taak van ICT-coördinator in een school. 

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

 

Odisee Continue opleiding bijscholing navorming Leraar Lerarenopleiding Informatica ICT-coördinator
Micro-credentials informatica

Iets voor jou?

De micro-credentials richten zich op alle leraren secundair onderwijs en zijn gekoppeld aan professionalisering op vlak van ICT-vaardigheden.

Micro-credential ICT-integratie/E-learning

 

ICT is een hot item binnen het onderwijs. Niet enkel door de digisprong, waarbij heel wat financiële middelen ter beschikking gesteld worden voor opleiding en ICT-materiaal, maar ook door de nieuwe leerplannen waarbij ICT geïntegreerd moet worden in alle vakken.

Leerkrachten zullen dus ook stappen moeten zetten om ICT (nog meer) te integreren en hierin te variëren. Niet voor iedereen even eenvoudig als je jezelf niet ICT-vaardig vindt of geen idee hebt welke mogelijkheden er zijn.

In deze praktische micro-credentional, die je voor een groot deel op eigen tempo kan verwerken, maak je kennis met verschillende principes en tools om ICT functioneel te integreren in je lessen en leer je hoe je deze moet inzetten om leerprocessen te verrijken. Verder bouwend op je eigen context en ervaring kan je zelf kiezen in welke onderwijstechnologieën jij je wil specialiseren.

 • Waar? Online, aangevuld met enkele on-campus workshops (Odisee Sint-Niklaas)
 • Attest? U ontvangt een creditbewijs (micro-credential) e-learning (3 studiepunten)
 • Prijs? €322,60

Micro-credential ICT-coördinatie

 

Ben je gebeten door ICT en wil je graag aan de slag gaan als ICT-coördinator in een schoolcontext, dan is de micro-credential ICT-coördinatie zeker iets voor jou. ICT-coördinator is een job die de laatste jaren aan belang blijft winnen en een grote rol zal spelen bij het succesvol realiseren van de digisprong in de secundaire scholen. Het pakket is opgebouwd uit 2 modules: ‘Serverbeheer’ en ‘ICT-coördinatie’ die verder bouwen op een brede voorkennis van ICT en netwerken.

In ‘Serverbeheer’ staat het opzetten en beheren van een server centraal en dit met aandacht voor de specifieke schoolcontext. In ‘ICT-coördinatie’ krijg je aan de hand van opdrachten en workshops de belangrijkste basis mee om te starten als ICT-coördinator. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere: profiel van de ICT-coördinator, ICT-beleid, helpdesk, netwerkaansluitingen, computerparkinstallatie, vervanging hardware, ontwerp vaklokaal, bestuderen van nieuwe technologieën, tabletbeheer op schoolniveau...

 • Waar? Online, aangevuld met enkele on-campus workshops (Odisee Sint-Niklaas)
 • Attest? U ontvangt een creditbewijs (micro-credential) ICT-coördinatie (3 studiepunten) en een creditbewijs Serverbeheer (3 studiepunten).
 • Prijs? €322,60 inclusief E-publicatie (cursus)

Micro-credential Computationeel denken/programmeren binnen Wiskunde

 

Sinds schooljaar 21-22 is het nieuwe leerplan wiskunde in voege voor de tweede graad. Helemaal nieuw in het pakket aan kennis en vaardigheden is computationeel denken.

In deze micro-credential leer je hoe je computationeel denken efficiënt integreert in je lessen wiskunde en krijg je ook verschillende tools aangereikt om leerlingen computationeel te leren denken.

 • Waar? Keuze tussen online of on campus (Odisee Sint-Niklaas)
 • Attest? Je ontvangt een creditbewijs (micro-credential) informatica (3 studiepunten)
 • Prijs? €322,60 inclusief E-publicatie (cursus)
Bachelor elektronica-ICT-elektronica header
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

 • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
 • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
 • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
 • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
 • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren