Microdegree Medische registratie

Ben jij een zorgprofessional, een bachelor of master met een andere vooropleiding en gebeten om te weten welke code aan een bepaalde diagnose en behandeling kan toegewezen worden? Ben je iemand die een medisch dossier helemaal kan uitpluizen om je er een zo volledig mogelijk gecodeerd beeld van te vormen? Dan is deze microdegree voor jou!

Voor hun diensten 'Medische registratie' zijn ziekenhuizen op zoek naar gedreven speurneuzen om via codes hun financieringen door de overheid zo correct en optimaal mogelijk te bepalen.

In deze microdegree krijg je de nodige theoretische kennis rond anatomie, pathologie, medische terminologie en natuurlijk het coderen zelf. Na een stage van 5 weken ben je klaar om als ‘junior’ codeur aan de slag te gaan.

Medische registratie

Een microdegree Medische registratie. Wat houdt dat nu juist in?

  • Persoonlijk
  • Flexibel
  • Haalbare combinatie werk-gezin-studie
  • Stage
  • Erkend voor Vlaams opleidingsverlof

Deze microdegree is uniek binnen de Associatie KU Leuven en wordt alleen bij Odisee op campus Aalst aangeboden. Het is een online opleiding voor werkstudenten die al wat bagage hebben binnen het gezondheidswerkveld.

Persoonlijk. De opleiding heeft een online startmoment waarop we de praktische afspraken toelichten en je kennis kan maken met je medestudenten. De contacten met de docenten gaan ’s avonds door. Het zijn geen verplichte contactmomenten maar je hebt op dat moment de mogelijkheid om vragen te stellen en de andere medestudenten te ontmoeten.

Flexibel. De examens gaan online overdag door op maandagen. Je kan van je statuut als werkstudent gebruikmaken om, wanneer zo'n maandag voor jou niet mogelijk is, jouw examen af te leggen op het moment waarop de dagstudenten examens afleggen.

Je kunt het programma voltijds of deeltijds volgen. Samen met jou stellen we een traject samen dat voor jou realistisch is. Zo wordt de combinatie werk, gezin en studie haalbaar

Stage. Op het einde van jouw traject loop je stage op een Clinical Reseach afdeling binnen een ziekenhuis of een farmabedrijf. Werk je al als Clinical Trial Assistant, dan kan jouw werkplek misschien wel als stageplek in aanmerking komen.  Wil je graag een internationale stage lopen, ook dat kan, doch jouw stagecontext is op zich al heel internationaal en intercultureel.

De opleiding is erkend binnen de criteria van het Vlaams Opleidingsverlof.

Opbouw van je programma

De microdegree Medische registratie is een verkort programma van 20 tot 30 studiepunten. Het bundelt vakken uit de professionele bachelor Organisatie en Management (afstudeerrichting Health Care Management) tot een basispakket om de startcompetenties te verwerven van medisch codeur. 

Programma microdegree medische registratie

Toelatingsvoorwaarden

Net zoals bij een andere bacheloropleiding heb je een diploma secundair onderwijs nodig. Wanneer je voor alle vakken uit het programma slaagt, ontvang je het certificaat "Microdegree Medische registratie”.​​​​​​​

Praktisch

De Microdegree Medische registratie is op campus Aalst.  De microdegree zelf gaat volledig online door. Ook examens en contactmomenten. De locatie is alleen belangrijk als je examens wil verschuiven.

Kwaliteitsvolle opleiding

De opleiding sluit aan bij de Europees gevalideerde beroepsprofielen van het European e-Competence Framework (e-CF).

Inschrijvingsgeld

  • Je kan starten in september of in februari.
  • Kostprijs van de opleiding: Je betaalt een vast gedeelde als inschrijvingsgeld en een variabel gedeelde per studiepunt. Je vindt de juiste kostprijs op deze pagina.
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!