Sessies studeervaardigheden

In het eerste jaar hoger onderwijs is het mogelijk dat het studeren niet meteen zo vlot verloopt, dat je niet weet 'hoe er aan te beginnen' of dat de komende examenperiode je stress bezorgt.

De studentenpsychologen helpen je verder met (online) sessies of begeleiding op maat.

Studiemethode en -planning

De studentenbegeleiders kunnen je helpen op een efficiënte(re) manier te studeren: opstellen van een adequaat studieplan op korte en lange termijn, je concentreren, structureren van cursusonderdelen, schematiseren, memoriseren, begrijpend lezen (van de cursusstof), aantekeningen maken, vragen formuleren bij de cursus,…

Bekijk zeker eerst het aanbod aan online sessies. Heb je daarna nog vragen stuur dan een mail naar één van de studentenpsychologen.

Tijdens één of meer gesprekken gaan ze samen met jou je feitelijk studeergedrag na en doen ze meteen suggesties voor mogelijke verbeteringen. Vaak kan je met enkele tips en wat bijsturing al zelf aan de slag om je studeervaardigheden te verbeteren.

student voor laptop bijtend op potlood

Hoe bereid ik me best voor op examens?

De studentenbegeleiders geven je advies over het opstellen van een goede en realistische blokplanning en tips bij de verschillende examenvormen (schriftelijk, mondeling, multiple choice, ...).

Bekijk zeker eerst het aanbod aan online sessies. Heb je daarna nog vragen stuur dan een mail naar één van de studentenpsychologen.

persoon die studeert