Iedere keer als we ademhalen gebruiken we zuurstof. Zonder die zuurstof kan een mens niet leven. Gelukkig zijn er bomen en planten. Zij maken de zuurstof die wij inademen. Uw leerlingen ontdekken alles over die zogenoemde fotosynthese.

Semester 1: op afspraak

Semester 2: op afspraak

2 lesurenGeen specifieke voorkennis vereist

contact

 

Uw  kunt kiezen tussen drie mogelijke thema's:- De kat: hoe het verleden het heden bepaalt

Samen reizen we 10.000 jaar terug, naar het begin van de landbouw. Uw leerlingen volgen de kat doorheen de geschiedenis op zijn pad van wild roofdier naar salontijger. We bekijken de veranderingen die hij doorheen dit domesticatieproces doormaakt en welke impact dat heeft op het welzijn van de moderne huiskat.

- Kattentaal & stress

Hoe communiceren katten met elkaar en met ons? Moeten ze dat leren? En hoe laten ze zien dat ze iets niet leuk vinden? We leren uw leerlingen hoe je krabben kunt voorkomen, wat pee-mail is en waarom een poes niet aan haar paal krabt.

- Probleemgedrag en onzindelijkheid bij katten 

Uw leerlingen leren wat het verschil is tussen probleemgedrag en gedragsproblemen, hoe probleemgedrag ontstaat, wat de oorzaken zijn en hoe we ze kunnen oplossen en voorkomen. Komen onder meer aan bod: gezondheid, erfelijkheid, socialisatie en gedragsbehoeften.WetenschappenSemester 1: op afspraak

Semester 2: op afspraak

Duur: 2 lesurenGeen specifieke voorkennis vereistgratis - contact 

 

Suikers en zoetstoffen maken ons eten zoet, maar zijn ze altijd even gezond? Uw leerlingen maken een chemische wandeling door de wereld van de koolhydraten en zoetstoffen. We sluiten af met een testsessie met smaakevaluatie.

Semester 1: op afspraak

Semester 2: op afspraak

2 lesuren

Maximum 20 leerlingen per sessieGeen specifieke voorkennis vereistgratis - contact

Genetisch gewijzigde organismen (GGO’s) zijn al decennia een groot discussiepunt. Ze worden voorgesteld als de oplossing voor de honger in de wereld, maar evengoed als de grootste bedreiging voor de biodiversiteit.  Hoe zitten die GGO’s nu eigenlijk in elkaar? Zijn ze echt gevaarlijk? En hoe maak je eigenlijk een GGO-plant of -dier?

Semester 1: op afspraak

Semester 2: op afspraak

1 of 2 lesuren

Geen specifieke voorkennis vereist

Kan op Campus Sint-Niklaas of online

gratis | contact  

 

Chemie van eiwitten en functionaliteit ervan in levensmiddelen: over de voedingswaarde van eiwitten bestaat weinig discussie, maar weten we ook welke eiwiteigenschappen de voedingsindustrie gebruikt? Na een theoretisch deel mogen uw leerlingen zelf een koksmuts opzetten.

Chemie - wetenschappen

Semester 1: op afspraak

Semester 2: op afspraak

2 lesuren

Maximum 20 leerlingen

Geen specifieke voorkennis vereist

gratis - contact