Postgraduaat Ondernemen

Je onderneemt of je hebt een start-upidee en je kan nog extra ondersteuning gebruiken bij de verdere uitbouw van je zaak? In het postgraduaat ondernemen ga je zelfstandig aan de slag. Je krijgt natuurlijk de nodige begeleiding en intensieve coaching. Een netwerk van gespecialiseerde partners staat voor je klaar.
Dit postgraduaat biedt je expertise in de verschillende aspecten van ondernemen. Jouw doelstelling gaat verder dan bedrijfsresultaten alleen: ook op persoonlijk vlak wil je groeien als ondernemer. Je bouwt een waardevol netwerk uit en timmert aan je eigen weg. 

Jij kiest je eigen doelstellingen doorheen het hele traject, zowel voor jouw onderneming als voor zelfontplooiing. Experten, business coaches en ervaren ondernemers helpen je mee op weg. 

Je gaat in interactie met toppers uit de praktijk en met medestudent-ondernemers. Iedere week komen we een halve dag samen. Aan het einde van de rit bundel je jouw kennis in de vorm van een portfolio.

Deze opleiding voor volwassenen maakt deel uit van Odisee Continue, hét aanbod voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

financie en verzekeringswezen
Postgraduaat Ondernemen

Voor wie?

 • Studenten die al een graduaats-, bachelor- of masterdiploma op zak hebben en een eigen onderneming zijn gestart of een concreet idee/businessplan hebben om op korte termijn een onderneming te starten.
 • Starters in hoofdberoep of bijberoep.

Maak werk van je zaak

Dit postgraduaat biedt je expertise in de verschillende aspecten van ondernemen. Je krijgt intensieve individuele begeleiding. Een plus voor je onderneming én voor jouw zelfontplooiing!

Partners

Dit postgraduaat is een samenwerking tussen HOGENT en Odisee op initiatief van Broeikas.

 

Hoe schrijf ik me in?

Schrijf je tijdig in want de plaatsen zijn beperkt. Je stuurt jouw cv en motivatiebrief door naar opleidingscoördinator Anja Cornelis.
 
Na bevestiging krijg je via mail een link toegestuurd waarmee je online kan inschrijven.
Eenmaal volzet worden de inschrijvingen afgesloten.

FAQ tijdens de infosessie

Benieuwd naar het postgraduaat ondernemen? Tijdens de online infosessie (meer info onderaan deze pagina) krijg je een antwoord op de meest voorkomende vragen:

 • Welke voorkennis heb ik nodig?
 • Hoe ver moet ik staan als ondernemer? Is een sterk idee voldoende?
 • Hoe vaak heb ik les? En hoe moet ik dat juist zien?
 • Ik wil full-time ondernemen en geen tijd verliezen. Is dit postgraduaat dan iets voor mij?
 • Welke ondernemers/experten kan ik verwachten in het programma?
 • Mijn eigen adviesraad: wat kan ik daarvan verwachten?
 • Wat is het verschil met andere hogescholen?
2 studenten op de trap met laptop

Laat je overtuigen door onze studenten

"Als startende ondernemer word je geconfronteerd met verschillende onzekerheden en talloze nieuwigheden. Het postgraduaat ondernemen heeft me enorm geholpen om op de juiste momenten te reflecteren. Dit kon door de wekelijkse presentaties van interessante Belgische ondernemers, één-op-één-begeleiding door business coaches uit de bedrijfswereld en inspirationele verhalen van je mede-studenten. Zeker een aanrader!"
Jan Wellens
cursist postgraduaat ondernemen & oprichter MyGrid

Onze ondernemende partners:

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze opleiding is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? 

Bekijk de inschrijvingsprocedure hoger op deze pagina om je in te schrijven. 

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag? Kom langs op één van onze infodagen of contacteer ons. Wij zullen je graag een antwoord geven. Je kunt je ook aanmelden voor de online infosessie door opleidingsverantwoordelijke Anja Cornelis.

Meisje - nadenkend
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

 • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
 • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
 • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
 • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
 • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren