Postgraduaat Ondernemen

Je onderneemt of je hebt een start-upidee en je kan nog extra ondersteuning gebruiken bij de verdere uitbouw van je zaak? In het postgraduaat ondernemen ga je zelfstandig aan de slag. Je krijgt natuurlijk de nodige begeleiding en intensieve coaching. Een netwerk van gespecialiseerde partners staat voor je klaar.
Dit postgraduaat biedt je expertise in de verschillende aspecten van ondernemen. Jij kiest je eigen doelstellingen doorheen het hele traject, zowel voor jouw onderneming als voor zelfontplooiing. Experten, business coaches en ervaren ondernemers helpen je mee op weg. 

Je gaat in interactie met toppers uit de praktijk en met medestudent-ondernemers. Iedere week komen we een halve dag samen. Aan het einde van de rit bundel je jouw kennis in de vorm van een portfolio.

Deze opleiding voor volwassenen maakt deel uit van Odisee Continue, hét aanbod voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

financie en verzekeringswezen
Postgraduaat Ondernemen

Voor wie?

 • Studenten die al een graduaats-, bachelor- of masterdiploma op zak hebben en een eigen onderneming zijn gestart of een concreet idee/businessplan hebben om op korte termijn een onderneming te starten.
 • Starters in hoofdberoep of bijberoep.

Maak werk van je zaak

Dit postgraduaat biedt je expertise in de verschillende aspecten van ondernemen. Je krijgt intensieve individuele begeleiding. Een plus voor je onderneming én voor jouw zelfontplooiing!

Het postgraduaat is flexibel gericht op het runnen van een start-up. Je past de kennis dan ook onmiddellijk toe in jouw eigen onderneming. Jouw doelstelling gaat verder dan bedrijfsresultaten alleen: ook op persoonlijk vlak wil je groeien als ondernemer. Je bouwt een waardevol netwerk uit en timmert aan je eigen weg. Met vallen en opstaan.

Programma

Het programma bestaat uit twee modules:

Ondernemerschap in de praktijk

Je past de verschillende (economische) aspecten van ondernemen toe op je eigen start-up. Uiteraard krijg je hiervoor de nodige begeleiding. Je kiest maandelijks jouw eigen (operationele) doelstellingen en volgt de vooruitgang op. Je wordt hierbij gecoacht door je eigen adviesraad, bestaande uit een ondernemer-mentor en een business coach.

Opleidingsonderdeel Studiepunten Contacturen
Ondernemerschap in de praktijk 17 63
Start-up psychologie en netwerken 10 37
Totaal 27 100

 

 

 

Start-up psychologie en netwerken

Ondernemen is vallen en opstaan. Je leert de verschillende rollen van een ondernemer kennen en benoemt jouw eigen talenten en werkpunten als ondernemer. Vanuit die inzichten maak je een plan van aanpak voor het runnen van je zaak. Je leert falen zien als een leerproces. Zo zet je fouten om in actiepunten om jouw ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen.

Tijdens een tweedaagse excursie naar een andere onderneming/scale-up krijg je nieuwe inzichten die je leert toepassen op je eigen zaak. Je leert pitchen voor verschillende doelgroepen en bouwt een professioneel netwerk uit. Want ondernemen is netwerken. Het belang daarvan krijg je al snel mee.

Evaluatie en attestering

Gedurende de opleiding werk je aan je portfolio, waarin je aantoont in welke mate je de leerdoelen rond ondernemen en rond jouw start-up hebt behaald.

Heb je al een graduaats-, bachelor- of master­diploma? Dan behaal je het getuigschrift postgraduaat.

Partners

Dit postgraduaat is een samenwerking tussen HOGENT en Odisee op initiatief van Broeikas.

2 studenten op de trap met laptop

FAQ tijdens de infosessie

Benieuwd naar het postgraduaat ondernemen? Tijdens de online infosessie krijg je een antwoord op de meest voorkomende vragen:

 • Welke voorkennis heb ik nodig?
 • Hoe ver moet ik staan als ondernemer? Is een sterk idee voldoende?
 • Hoe vaak heb ik les? En hoe moet ik dat juist zien?
 • Ik wil full-time ondernemen en geen tijd verliezen. Is dit postgraduaat dan iets voor mij?
 • Welke ondernemers/experten kan ik verwachten in het programma?
 • Mijn eigen adviesraad: wat kan ik daarvan verwachten?
 • Wat is het verschil met andere hogescholen?

Laat je overtuigen door onze studenten

“Het postgraduaat ondernemen heeft een zeer goede balans tussen bijleren en focussen op het ondernemen zelf. Het is de ideale omgeving waar je cruciale opstart aspecten leert mét toegang tot een gigantisch netwerk van talent en kennis"
Robin De Paepe
haalde met Hawks on the Horizon net een Innovatieve Starterssteun subsidie van VLAIO binnen.
"Met het postgraduaat ondernemen leer je alle aspecten van het ondernemen kennen én begrijpen. Elke starter is meestal goed in één bepaald aspect. Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor het geheel. Net door de individuele opvolging krijg je daar een goed beeld op. Het biedt de nodige tools en kennis om jezelf te ontwikkelen én je onderneming succesvol uit te bouwen".
Christophe De Troyer
haalde met Loomy een starterscontract van Stad Aalst en de prototypingbeurs van de Stichting der toekomstige generaties binnen.
"Als startende ondernemer word je geconfronteerd met verschillende onzekerheden en talloze nieuwigheden. Het postgraduaat ondernemen heeft me enorm geholpen om op de juiste momenten te reflecteren. Dit kon door de wekelijkse presentaties van interessante Belgische ondernemers, één-op-één-begeleiding door business coaches uit de bedrijfswereld en inspirationele verhalen van je mede-studenten. Zeker een aanrader!"
Jan Wellens
cursist postgraduaat ondernemen & oprichter MyGrid

Onze ondernemende partners:

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze opleiding is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? 

Bekijk de inschrijvingsprocedure hoger op deze pagina om je in te schrijven. 

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag? Kom langs op één van onze infodagen of contacteer ons. Wij zullen je graag een antwoord geven. Je kunt je ook aanmelden voor de online infosessie door opleidingsverantwoordelijke Anja Cornelis.

Meisje - nadenkend
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

 • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
 • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
 • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
 • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
 • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren