Voedselallergie
Bij deze dagvullende activiteit dompelen we uw leerlingen actief onder in de voedselallergieproblematiek. Het programma is opgedeeld in twee halve dagen (voor- en namiddag) waarbij twee zijden van voedselallergie worden belicht: de analyse en diagnose van de voedselallergie in het labo en de impact op het voedingspatroon voor de patiƫnt. Hierbij zetten we telkens een beroep in de kijker: de laborant en de diƫtist en tonen we hoe deze twee paramedici elk een andere rol invullen bij dezelfde problematiek.
Deze workshop wordt georganiseerd door de opleidingen Voedings- en dieetkunde en Biomedische Laboratoriumtechnologie.
Datum:
Op afspraak
2x3 uur op dezelfde dag te plannen met middagpauze tussen.
Bij voorkeur instellingen uit Oost-Vlaanderen.
Doelgroep:
In de eerste plaats gericht op opleidingen met een connectie met voeding en wetenschap Biotechnologische en Chemische wetenschappen, domeinoverschrijdende doorstroomfinaliteiten (o.m. Humane wetenschappen, Wetenschappen-wiskunde,....), Biotechnologische en Chemische Technieken...
Gratis - contact
Gezonde voeding in de praktijk
Gezonde voeding, de Nutri-Score, de voedingsdriehoek, voeding bij sport, ⦠dat klinkt vast bekend in de oren, maar hoe zit dat nu precies? In deze workshop maken uw leerlingen kennis met alle aspecten van gezonde voeding: wat zijn fabels, wat zijn feiten? Uw leerlingen leren hoe ze verpakkingen kunnen beoordelen zodat ze bewustere keuzes kunnen maken. Ze leren de lichaamssamenstelling interpreteren en hoe sport en voeding hand in hand samengaan.
In deze twee uur durende workshop gaan uw leerlingen effectief aan de slag in onze skills labs en maken ze kennis met verschillende meettoestellen.
Resultaat van de workshop: een stevige portie aan bruikbare kennis rond gezonde voeding (bij sport)!
Gezondheid - Voeding
Doelgroep: laatstejaars secundair onderwijs
Op afspraak
gratis - contact