Micro-credential Werken met mensen: basisvaardigheden

Werk je al met mensen maar mis je nog wat skills en inzichten? Heb je (nog) geen tijd om een volledige bacheloropleiding te volgen? Dan is deze micro-credential geknipt voor jou.

Gedurende een jaar volg je enkele vakken waarin je leert om te communiceren als een sociale professional. Theoretische onderbouw krijg je via één of twee keuzevakken. 

Een prima kans voor mensen die al ervaring hebben in een sociaal beroep en die zich heel gericht willen bijscholen in een hogeschool.

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Odisee continue opleiding volwassenen avondonderwijs bijscholing navorming werken met mensen microdegree microcredential sociaal

De micro-credential Werken met mensen: wat houdt dat juist in?

  • Combinatie werk en studie mogelijk
  • Lessen op onze campussen in Schaarbeek en Dilbeek of online
  • Veel oefenen; de praktijk staat voorop!
  • Reële cases uit de praktijk

Micro-credentials zijn kortdurende, diplomagerichte opleidingen voor wie al werkt. Zo'n opleiding erkent dat je een kort leertraject afrondde van een bepaald aantal studiepunten over een duidelijk afgebakend en samenhangend geheel van leerdoelen. Je lessen zijn gespreid over het jaar zodat je ze kan combineren met je werk.

Wat leer je?

Communiceren op een professionele manier, dat is de basis van werken met mensen, dus daar ligt de nadruk op in deze opleiding. Actief luisteren of een helpend gesprek voeren, dat vergt best wat inzicht, en veel oefenen. Theoretische onderbouw krijg je via één of twee keuzevakken.

Wil je na afloop een stapje verder zetten?

De credits die je hiermee opbouwt, kan je meteen inzetten voor een van onze sociale bachelor- of graduaatsopleidingen. 

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

  • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
  • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
  • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
  • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
  • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren