Dynamics: Actieve opdrachten die zorgen voor dynamiek in je groep

Werk je met kinderen, jongeren, jongvolwassenen of volwassenen?
Ga je graag met een groep actief aan de slag in functie van een leerproces? Wil je mensen van en met elkaar laten leren?
Sta je open voor ervaringen en kennis van mededeelnemers?
Wil je graag meer te weten komen over hoe je samenwerkingsopdrachten kan ontwerpen en optimaal kan inzetten in functie van het groepsproces?

Dan is deze navorming iets voor jou!

Maak intensief kennis met allerhande dynamics: actieve en leuke opdrachten om deelnemers samen aan het werk te zetten!
Je leert ze vanuit een experientiële benadering toe te passen, als prima katalysator voor de ontwikkeling van groep én individu.

Dynamics
Dynamics: Actieve opdrachten die zorgen voor dynamiek in je groep

Iets voor jou?

Jeugdwerkers, opvoeders, begeleiders van jongeren, leerkrachten, psychomotorisch therapeuten en trainers.

Programma

Tijdens twee lesdagen krijg je heel wat handvaten om zelf met ‘dynamics’ aan de slag te gaan. We reiken verschillende inspirerende werkvormen aan en bieden de kans om deze met andere deelnemers uit te wisselen. De tweede dag krijg je de kans om zelf aan de slag te gaan. Je kan op basis van jouw eigen praktijkcontext een activiteit aanbieden en ‘dynamics’-werkvormen uitproberen. 

Aanpak

Als deelnemer ervaar jezelf aan de lijve 'dynamics'. We beleven het effect op de groep in het hier-en-nu, en broeden op alternatieven. We analyseren hoe opdrachten de groepsontwikkeling beïnvloeden. We spelen met elementen als tijd, [het gebrek aan] structuur, de kans op succes [en dus op falen],... en leren de effecten ervan doelbewust in te zetten. 

Docenten

Philip De Zommers (Odisee Hogeschool) is docent in de opleiding Orthopedagogie en buitensporteducator.

Liza Lauwers (Nature) is outdoor trainer en begeleidster van ervaringsgerichte programma’s voor uiteenlopende (doel)groepen. 

Samenwerking

Deze navorming wordt georganiseerd i.s.m. Nature.

Op zoek naar meer?

Binnen dit thema bieden we ook langlopende opleidingen aan. Maak dan zeker kennis met onze postgraduaten Experiential Education en Adventure Education. Deze bieden jou alle nodige inzichten en tools om ervaringsleren volwaardig te integreren in jouw begeleidingsaanpak. Binnen deze opleidingen staan authentieke ervaringen via outdoor-activiteiten centraal.

Dynamics 2

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Deze navorming is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de navorming is die je zoekt? Schrijf je dan vlug in via onderstaande link.

Jongen - Gele muts