Afstudeerrichting Elektronica

Volgende infodag?

Zaterdag 23 februari 2019

Meld je aan!

Not made in China

Elektronische toestellen doorgronden, bedenken, ontwerpen, optimaliseren en onderhouden (denk aan regelmatige updates), dat is de kern van de afstudeerrichting Elektronica. En vergis je niet: elektronica komt niet alleen uit China, ook in Vlaanderen zijn er heel wat belangrijke elektronicabedrijven die aan ontwikkeling én productie doen. Speciale elektronicatoestellen worden nog altijd bij ons gemaakt.

Iets voor jou?

1
In je vriendengroep ben jij de persoon die problemen oplost.
2
Je bent meer geïnteresseerd in de werking van nieuwe toestellen dan in de prijs.
3
Je wil elektronische apparaten ontwerpen, realiseren en onderhouden.
4
Je wil alles weten over de nieuwste technologie van analoge en digitale elektronica.
5
Je bent in de ban van microcontrollers, multimedia en netwerken.

Schrijf je eigen verhaal

Kun je je vinden in vier of meer stellingen?

Inschrijven

Infodag

Ik kom

Lukas, Student Elektronica

“De opleiding Elektronica is zowel veelzijdig als onbekend. Er zijn zoveel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Met ons diploma kunnen we o.a. audio- of videoapparatuur ontwerpen en herstellen, FPGA’s programmeren en ons verdiepen in het Internet of Things. Ik zou later graag onderzoek doen en denk eraan om voor een job in de ruimtevaartindustrie te solliciteren, maar alles is nog mogelijk.”

5 vakken in de kijker

1
Toegepaste elektronica

De basisschakelingen van de analoge elektronica.

Een nieuwe opleiding betekent een heleboel nieuwe vakken. Hieronder ontdek je de belangrijkste vakken die aan bod komen in de opleiding Elektronica-ICT.

2
Digitale technieken

De basis van de digitale elektronica

3
Elektronische uitvoerings- technieken

Alles over printplaten. 

4
Computer architecture - Microcontrollers

De werkpaarden van de moderne elektronica.

5
Introduction to data networks

De basis van netwerken en het Internet of Things.

Na je diploma?

96% van de afgestudeerden is na 1 jaar al aan het werk

Waar kun je aan de slag?

Als expert in elektronica kun je in verschillende bedrijven aan de slag. Een greep uit het jobaanbod zijn jobs als servicetechnicus telecom sta je in voor het onderhoud en herstel van allerlei elektronische apparatuur, als elektronicaontwerper maak je deel uit van een team vol expertise dat samen elektronische toestellen of systemen ontwerpt, als telecomtechnicus sta je in voor de kwaliteit van een groot telecommunicatienetwerk, in een technisch-commerciële functie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van elektronisch materiaal of elektronische diensten.

Persoonlijke begeleiding

1
Je bent geen nummer

Aan Odisee ben je geen nummer. Uit een bevraging bij onze eerstejaarsstudenten blijkt dat de kloof tussen student en docent heel klein is. Zit je met een specifiek probleem, dan kun je altijd bij het docententeam terecht. Een persoonlijke aanpak vinden we bij Odisee heel belangrijk.

2
Begeleiding

Heb je in het middelbaar maar drie à vier uur Wiskunde per week gehad, dan kun je voor de start van het academiejaar een instapcursus volgen. Tijdens het jaar voorzien we ook extra begeleidingsmomenten in je uurrooster. Uiteraard kun je ook altijd extra uitleg vragen aan de docenten, zowel voor, tijdens als na de colleges.

3
Geen examenstress

Omdat we je niet willen opzadelen met examenstress op het einde van elk semester, werken we met permanente evaluatie. Die evaluatieopdrachten krijg je in de loop van de modules. We zien evaluaties dus niet meer als momentopnames, maar integreren ze in de modules.

4
Autonomie versterken

Bij de opleiding Elektronica-ICT draait alles rond een autonomieversterkende leeromgeving. We beschikken op de campus over verschillende projectruimtes en stimuleren je om die zo vaak mogelijk te gebruiken. Bij Odisee omschrijven we de opleiding Elektronica-ICT het liefst als een projectgerichte opleiding, waarin praktische vaardigheden (twee derde) meer gewicht in de schaal leggen dan theoretische kennis (een derde).

72% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

Bij Odisee leggen we de focus graag op talent. We halen het onderste uit de kan om je talenten te ondersteunen en verder te ontwikkelen. In het eerste jaar organiseren we Rebug, een tweedaagse voor alle eerstejaars. Tijdens die tweedaagse krijg je een sessie rond talenten voorgeschoteld aan de hand van de sneltest van Dewulf. Je vult een testje in met vragen over jezelf, en op basis daarvan krijg je een kleur. Vervolgens ga je op zoek naar studenten met andere kleuren en vorm je een groep met teamleden die elkaar perfect aanvullen.

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info