Terug naar overzicht

HBO5 Verpleegkunde

Wil je graag mensen helpen en verplegen? Ben je een sociaal beestje en een teamplayer? Dan is de HBO5-opleiding verpleegkunde iets voor jou. Ontdek hiernaast onze partners die deze opleiding aanbieden.

BenedictusPoort (Gent)

info | inschrijven

Sint-Augustinusinstituut (Aalst)

info | inschrijven 

Sint-Carolus (Sint-Niklaas)

info | inschrijven

Sint-Guido (Anderlecht)

info | inschrijven

FAQ

Vind hier een antwoord op al je vragen

FAQ over graduaatopleidngen

Verschil met de bacheloropleiding

De graduaatsopleiding in de Verpleegkunde situeert zich in het hoger beroepsonderwijs op niveau 5 van de Vlaamse kwalificatiestructuur (HBO5). De graduaatsopleiding Verpleegkunde is een praktijkgerichte opleiding, die voor de helft bestaat uit stages. De andere helft bestaat uit theorielessen en praktijkoefeningen in kleine groepen, wat een optimale interactie en begeleiding mogelijk maakt. Ook tijdens je stages word je op regelmatige basis begeleid door een vakdocent bij het oefenen van je verpleegkundige vaardigheden.

Programma

De HBO5-opleiding Verpleegkunde wordt aangeboden in secundaire scholen voor verpleegkunde. Ze bestaat uit drie studiejaren waarin vijf modules elkaar opvolgen. Na het succesvol afronden van het eerste jaar, kun je het statuut van Zorgkundige aanvragen. Bij het afronden van je opleiding beschik je over het diploma ‘Gegradueerde in de Verpleegkunde’ waarmee je aan de slag kunt in verschillende sectoren van de gezondheidszorg.

 

 

Wat na je opleiding?

Na je opleiding kan je aan de slag als verpleegkundige in alle sectoren van de gezondheidszorg: ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, thuiszorg, bedrijven, revalidatiecentra…

Je kunt ook verder studeren en via een verkort traject van 2,5 jaar bij Odisee je bachelordiploma in de Verpleegkunde behalen.

 

Brochure HBO5-Verpleegkunde

Wat is HBO5

Wat is een HBO5-opleiding?

HBO5 verpleegkunde

HBO5-opleiding Verpleegkunde

Wat na HBO5

Wat na HBO5?