Terug

Inschrijven als beursstudent

Start jouw verhaal hier!

Inschrijven

Schrijf je in!
Je voldoet aan de inkomstencriteria voor de studietoelage van de Vlaamse overheid? Dan kun je inschrijven tegen een verlaagd studiegeld: het beurstarief.
Je bent een nieuwe student bij Odisee én je wilt voor academiejaar 2018-2019 voor het eerst een studietoelage bij de Vlaamse overheid aanvragen? Download het juiste aanvraagformulier van de website van STUVO+. Bezorg het ingevuld, met de nodige bijlages, aan de Studentenadministratie of de Sociale Dienst van je campus. De Studentenadministratie of Sociale Dienst kent je het beurstarief toe. Je ontvangt een rekeningoverzicht in je Odisee-mailbox. De Sociale Dienst controleert daarna zo snel mogelijk of je effectief recht hebt op het beurstarief. Zo niet, word je daarvan op de hoogte gebracht en moet je het tarief van niet-beursstudent betalen. Je ontvangt een aangepast rekeningoverzicht per mail.
Je bent een nieuwe student aan Odisee EN je had vorig academiejaar al recht op een studietoelage van de Vlaamse overheid? Bezorg een bewijs (brief toekenning van een toelage voor 2017-2018) aan de Studentenadministratie van je campus of mail het naar sa@odisee.be. Zodra de Studentenadministratie je bewijs ontvangt, kent ze je het beurstarief toe en ontvang je een rekeningoverzicht in je Odisee-mailbox. Vraag je studietoelage aan voor 1 november 2018.
Let op! Je moet altijd zelf je studietoelage bij de Vlaamse overheid aanvragen. Hulp nodig? Neem een kijkje op de website van STUVO+ of neem contact op met een medewerker van de Sociale Dienst op je campus.

Heb je recht op een beurstarief?

Met een studietoelage van de Vlaamse Overheid kan je inschrijven tegen het beurstarief. Of je recht hebt op het tarief van bijna-beursstudent of beursstudent hangt af van de inkomsten van je ouders, je voogd of jezelf.