Terug

Inschrijven als beursstudent

Start jouw verhaal hier!

Inschrijven

Schrijf je in!

Je voldoet aan de inkomstencriteria voor de studietoelage van de Vlaamse Overheid?

Dan kun je inschrijven tegen een verlaagd studiegeldtarief: het beurstarief. Hoe kan je dit verkrijgen?

Je bent nieuwe student bij Odisee én je kwam in 2019-2020 in aanmerking voor een studietoelage van de Vlaamse overheid of je kwam in aanmerking kwam voor een schoolpremie van je kinderbijslagfonds of een schooltoelage van de uitbetaler van het Groeipakket. Bezorg de brief toekenning studietoelage Vlaamse overheid 2019-2020 of de brief van de uitbetaling schoolpremie of schooltoelage aan de Studentenadministratie van je campus of mail de brief naar sa@odisee.be. Zodra de studentenadministratie je dossier ontvangt, kent ze je het beurstarief toe en ontvang je een rekeningoverzicht in je Odisee-mailbox. Start je dossier voor een studietoelage van de Vlaamse overheid op voor 1 november 2020. 

Je bent een nieuwe student bij Odisee én je wilt voor 2020-2021 voor het eerst inschrijven en onmiddellijk het beurstarief betalen? Download het juiste aanvraagformulier voor berekening tarief studiegeld van de website van STUVO+. Mogelijks kwam je in 2019-2020 niet in aanmerking voor een schoolpremie van je kinderbijslagfonds of een schooltoelage van de uitbetaler van het Groeipakket. 

Toch kan het zijn dat je dit academiejaar toch in aanmerking komt voor een studietoelage van de Vlaamse Overheid. Vul het aanvraagformulier in zodat de sociale dienst kan berekenen of je eventueel in aanmerking komt voor een studietoelage en bijgevolg ook voor het verminderd studiegeldtarief (beurstarief). 

Bezorg het ingevulde document, met de gevraagde bijlagen aan de Studentenadministratie of aan een medewerker van de Sociale Dienst op je campus. De Studentenadministratie of de Sociale Dienst kent je dan het beurstarief toe. Je ontvangt een (nieuw) rekeningoverzicht in je Odisee-mailbox. De Sociale Dienst controleert nadien via de lijsten van de afdeling Studietoelagen of je effectief recht had op een studietoelage voor dit academiejaar en op die manier ook op een inschrijving aan het beurstarief. Als dit niet het geval is, word je daarvan op de hoogte gesteld en moet je bijkomend studiegeld betalen. Je zal dan een aangepast rekeningoverzicht per mail ontvangen.

Let op! Je moet altijd zelf je studietoelage bij de Vlaamse overheid aanvragen. Hulp nodig? Neem een kijkje op de website van STUVO+ of neem contact op met een medewerker van de Sociale Dienst op je campus.