Terug naar overzicht

Opleiding Intensieve zorg en Spoedgevallenzorg (Banaba)

inschrijven

Banaba

Gezondheidszorg

schrijf je in!

Voorbereiding op een uitdagende job

De Bachelor-na-bachelor in Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg leidt je op tot een verpleegkundige die op de eenheid intensieve zorg en spoedgevallenzorg kan werken. Een zeer uitdagende maar veeleisende job. De opleiding bereidt je voor op deze uitdaging. Door de opdeling in opleidingsonderdelen kan men het volledige programma volgen in één academiejaar of spreiden in functie van de eigen specifieke situatie. Hierdoor is de combinatie met een beroepsactiviteit mogelijk.

Compacte organisatie

De opbouw laat toe om de opleiding te volgen in één academiejaar of te spreiden over een langere periode. Ook de compacte organisatie van de lessen en de stage op eigen afdeling laten toe om de opleiding te combineren met je job. Met je diploma van Bachelor in de Intensieve zorg en spoedgevallenzorg kun je de bijzondere beroepstitel van Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg aanvragen.

Kostprijs?

De volledige opleiding (60 studiepunten) kost 890 euro. Ben je deeltijds student? Dan herberekenen we op basis van je aantal opgenomen studiepunten.

A little help?

Vraag extra instapbegeleiding.

INSTAPBEGELEIDING

Les op jouw maat

Afhankelijk van je keuze voor een voltijds of een deeltijds traject, volg je les op maandag en/of dinsdag. De lessen hebben plaats in blokken van enkele weken. Bij de start van het academiejaar krijg je de academische kalender, zodat je voor het volledig jaar zicht hebt op de les- en stageweken en op de data van de examens. Zo kun je alles bespreken met je werkgever. Je volgt maximaal les van 8u10 tot 17u30, afhankelijk van de lesplanning.

Academische kalender 2020-2021

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Meer weten?

Infomomenten
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
3
Troeven
1
Simulatie-onderwijs

In het Simulatie- en Trainingscentrum Campus Aalst (SiTCA) kun je in team en in een realistische omgeving op een patiëntveilige manier oefenen in het omgaan met een medische noodsituatie. Aan de hand van specifieke scenario’s en gebruik makend van de meest gesofisticeerde high-fidelity simulator op de markt, word je uitgedaagd snel, efficiënt en correct samen te werken.

2
Goede infrastructuur

De Campus Dirk Martens in Aalst is uitgerust met moderne lokalen. De campus ligt in een mooi groen gebied met een 400 parkeerplaatsen rondom het gebouw. We hebben ook een grote overdekte fietsenstalling en een overdekte brommer- en motostalplaats. Een grote sportzaal waar je als student gratis gebruik van kunt maken en her en der kun je op de campus tafelvoetbal en tafeltennis spelen.

3
Aalst, verrassende studentenstad

Na een academiejaar zul je Aalst ongetwijfeld kennen. Tot in de kleinste hoekjes. Er zijn heel wat voordelen om niet in een reuzenstad als Antwerpen of Gent te studeren. Aalst is misschien een klein duimpje onder de studentensteden, maar heeft enkele uitstekende troeven in handen.

2
Trajecten

Voltijds of deeltijds

Je kunt ervoor kiezen om de opleiding in één academiejaar als voltijds student te volgen. Wanneer je de opleiding wil combineren met werken, dan is een deeltijds traject mogelijk. Je volgt dan les op één vaste dag in de week.

Deeltijds traject 1

In het standaard deeltijds 1 traject heb je doorheen het jaar enkel les op maandag en ziet je programma er als volgt uit:

 • Organisatie en infrastructuur: 3SP
 • Ademhaling en circulatie: 3SP
 • Traumatologie: 3SP
 • Kinderen op spoed en IZ (PICU): 4SP
 • Stage: 10SP
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan: 3SP
Deeltijds traject 2

In het standaard deeltijds 2 traject heb je doorheen het jaar enkel les op dinsdag en ziet je programma er als volgt uit:

 • Pathologie op spoed en IZ: 6SP
 • Voeding en wondzorg: 3SP
 • Sociale- en menswetenschappen: 3SP
 • Stage: 10SP
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan: 3SP
 • Simulatie en casuïstiek: 3SP
 • Banabaproef: 6SP