Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Vastgoed in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Vastgoed volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma. 

Lees de brochure

Iets voor jou?

Je wilt mee groeien in de snel evoluerende vastgoedmarkt. De bouwwereld interesseert je, maar eerder vanuit een commerciële dan uit een strikt technische invalshoek.

Of je werkt in:

  • de vastgoedsector en wilt via hoger afstandsonderwijs een bachelordiploma vastgoed behalen. 
  • een andere branche of hebt al een diploma hoger onderwijs, maar je hebt de ambitie om je te heroriënteren als vastgoedprofessional.

Inschrijven

schrijf je in!

Startdag

Elk semester organiseren we een startdag met uitleg over de opleiding en de opleidingsonderdelen (vakken). Elk semester zijn er ook telkens drie terugkommomenten op dinsdag of donderdagavond.

Examens en stage

Je examens vinden plaats op de campus en tijdens de kantooruren, samen met die van de gewone dagstudenten. Je kunt kiezen om je schriftelijke examens op zaterdagvoormiddag af te leggen. Tenzij je van vrijstelling geniet, loop je tweemaal een stage van een maand. In overleg met de stagecoördinator kun je eventueel de stage spreiden over een langere periode (deeltijds) of aanvatten op een ander tijdstip dan normaal voorzien.

Praktische organisatie

De volledige opleiding vastgoed bestaat uit 180 studiepunten. In het modeltraject zijn de studiepunten verdeeld over drie jaar van elk 60 studiepunten. Als je de studie met een job en/of een gezin combineert, is het meestal moeilijk om 60 studiepunten in één academiejaar op te nemen. Omdat een studiepunt voor ongeveer 30 studie-uren staat, stippelt een trajectbegeleider samen met jou een individueel traject uit met een aantal studiepunten dat haalbaar is in jouw situatie.