Micro-degree Medische registratie

Ben jij een zorgprofessional, een bachelor of master met een andere vooropleiding en gebeten om te weten welke code aan een bepaalde diagnose en behandeling kan toegewezen worden? Ben je iemand die een medisch dossier helemaal kan uitpluizen om je er een zo volledig mogelijk gecodeerd beeld van te vormen? Dan is deze micro-degree voor jou!

Voor hun diensten 'Medische registratie' zijn ziekenhuizen op zoek naar gedreven speurneuzen om via codes hun financieringen door de overheid zo correct en optimaal mogelijk te bepalen.

In deze micro-degree krijg je de nodige theoretische kennis rond anatomie, pathologie, medische terminologie en natuurlijk het coderen zelf. Na een stage van 5 weken ben je klaar om als ‘junior’ codeur aan de slag te gaan.

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Odisee continue opleiding volwassenen bijscholing navorming medische registratie codeur microdegree microcredential

Een micro-degree Medische registratie. Wat houdt dat nu juist in?

 • Persoonlijk
 • Flexibel
 • Haalbare combinatie werk-gezin-studie
 • Stage
 • Erkend voor Vlaams opleidingsverlof

Deze micro-degree is uniek binnen de Associatie KU Leuven en wordt alleen bij Odisee op campus Aalst aangeboden. Het is een online opleiding voor werkstudenten die al wat bagage hebben binnen het gezondheidswerkveld.

Persoonlijk. De opleiding heeft een online startmoment waarop we de praktische afspraken toelichten en je kennis kan maken met je medestudenten. De contacten met de docenten gaan ’s avonds door. Het zijn geen verplichte contactmomenten maar je hebt op dat moment de mogelijkheid om vragen te stellen en de andere medestudenten te ontmoeten.

Flexibel. De examens gaan online overdag door op maandagen. Je kan van je statuut als werkstudent gebruikmaken om, wanneer zo'n maandag voor jou niet mogelijk is, jouw examen af te leggen op het moment waarop de dagstudenten examens afleggen.

Je kunt het programma voltijds of deeltijds volgen. Samen met jou stellen we een traject samen dat voor jou realistisch is. Zo wordt de combinatie werk, gezin en studie haalbaar

Stage. Op het einde van jouw traject loop je stage op een dienst medische registratie binnen een ziekenhuis. Werk je al als medisch codeur, dan kan jouw werkplek misschien wel als stageplek in aanmerking komen.  Wil je graag een internationale stage lopen, ook dat kan, doch jouw stagecontext is op zich al heel internationaal en intercultureel.

De opleiding is erkend binnen de criteria van het Vlaams Opleidingsverlof.

Opbouw van je programma

De micro-degree Medische registratie is een verkort programma van 20 tot 30 studiepunten. Het bundelt vakken uit de professionele bachelor Organisatie en Management (afstudeerrichting Health Care Management) tot een basispakket om de startcompetenties te verwerven van medisch codeur. 

Programma microdegree medische registratie

Toelatingsvoorwaarden

Net zoals bij een andere bacheloropleiding heb je een diploma secundair onderwijs nodig. Wanneer je voor alle vakken uit het programma slaagt, ontvang je het certificaat "Micro-degree Medische registratie”.

Praktisch

De Micro-degree Medische registratie is op campus Aalst.  De micro-degree zelf gaat volledig online door. Ook examens en contactmomenten. De locatie is alleen belangrijk als je examens wil verschuiven.

Kwaliteitsvolle opleiding

De opleiding sluit aan bij de Europees gevalideerde beroepsprofielen van het European e-Competence Framework (e-CF).

Inschrijvingsgeld

 • Je kan starten in september of in februari.
 • Kostprijs van de opleiding: Je betaalt een vast gedeelde als inschrijvingsgeld en een variabel gedeelde per studiepunt. Je vindt de juiste kostprijs op deze pagina.
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

 • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
 • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
 • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
 • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
 • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren