Verpleegkunde - brugtraject voor gegradueerden
Heb je een HBO5-diploma Verpleegkunde en zou je graag bijkomend een bachelordiploma Verpleegkunde behalen? Het kan via het brugprogramma voor gegradueerden Verpleegkunde. Het programma richt zich zowel naar werkstudenten als niet-werkstudenten. Als je voor minstens 50% tewerkgesteld bent als verpleegkundige, kun je het grootste deel van je stage op je eigen werkplek lopen. Bij inschrijving dien je dan een tewerkstellingsattest voor te leggen. Als je niet werkt, wordt voor jou een stageplaats voorzien. Het studietraject is zo opgebouwd dat je de opleiding kunt combineren met je huidige job of stage en de zorg voor je gezin.
Instap ook mogelijk vanaf februari!
Ā

Kennis verdiepen
Het brugtraject voor gegradueerden Verpleegkunde omvat 150 studiepunten. Een studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 studie-uren. Dat betekent dat je via het brugtraject op 2,5 jaar je bachelordiploma kunt halen. Omdat je al verpleegkundige bent, ken je de principes van de verpleegkundige zorg. Het brugprogramma is dus vooral verdiepend. Dat wil zeggen dat de aandacht grotendeels gaat naar klinisch redeneren, verpleegkundige kaders, evidence based werken, gezondheidspromotie, organisatie van zorg en coachen en leidinggeven. Daarnaast kies je enkele keuzeopleidingsonderdelen die je toelaten om je toe te leggen op vaardigheden waar je het meeste nood aan of interesse in hebt. In theorie maar vooral in de praktijk.
Stage voor werkstudenten
Dit programma richt zich specifiek tot werkstudenten die voor minstens 50% aan de slag zijn in de zorg omdat je het grootste deel van je stage op je eigen werkplek zult lopen. Bij inschrijving dien je een tewerkstellingsattest voor te leggen. Cases uit je praktijk vormen de basis van diverse opdrachten. Als je niet alle vaardigheden kunt oefenen bij je werkgever, kun je daarnaast vier tot zes weken stage lopen op een andere dienst of op een andere werkplek.
Stage voor niet-werkstudenten
Indien je nog niet tewerkgesteld bent, dan voorzien we voor jou verschillende stageplaatsen voor een periode van 8 tot 10 weken per semester. Ook hier zullen cases uit de praktijk je helpen om de leerstof te verdiepen en te verwerken in opdrachten.
Ā
Wil je liever in februari starten?
Dat kan! Je neemt dan in het tweede semester een beperkt aantal opleidingsonderdelen op en spreidt hiermee je opleiding over drie jaar.
En wat nadat je je diploma behaald hebt?
Rond je het brugprogramma succesvol af, dan ben je bachelor in de Verpleegkunde.
Waar kun je aan de slag?
-
In ziekenhuizen
-
Op gespecialiseerde diensten
-
Woonzorgcentra
-
Thuiszorg
-
Geestelijke gezondheidszorg
-
Zorg voor mensen met een beperking

Gegradueerden en bachelors in de Verpleegkunde hebben in principe dezelfde handelingsbekwaamheid op de werkvloer. Een bachelordiploma biedt in de praktijk wel meer doorgroeimogelijkheden. Wil je graag een gespecialiseerde vervolgopleiding volgen, zoals een postgraduaat? Ook dan moet je in bepaalde gevallen minstens een bachelordiploma hebben. Een bachelor kan je dus toegang geven tot een job op een gespecialiseerde dienst, zoals pediatrie, spoedgevallen en intensieve zorgen.
Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?
Wij staan voor je klaar
Toch nog niet helemaal overtuigd? Download onze brochure of stel je vraag aan deĀ opleidingsverantwoordelijke.