Verpleegkunde - brugtraject voor gegradueerden

Heb je een diploma basisverpleegkunde (gegradueerde) en zou je graag bijkomend een bachelordiploma Verpleegkunde behalen? Het kan via het brugprogramma voor gegradueerden Verpleegkunde. Het programma richt zich zowel naar werkstudenten als niet-werkstudenten. Als je voor minstens 50% tewerkgesteld bent als verpleegkundige, kun je het grootste deel van je stage op je eigen werkplek lopen. Bij inschrijving dien je dan een tewerkstellingsattest voor te leggen. Als je niet werkt, wordt voor jou een stageplaats voorzien. Het studietraject is zo opgebouwd dat je de opleiding kunt combineren met je huidige job of stage en de zorg voor je gezin.

Instap ook mogelijk vanaf februari!

 

Verpleegkunde sfeerbeeld

Kennis verdiepen

Het brugtraject voor gegradueerden Verpleegkunde omvat 150 studiepunten. Een studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 studie-uren. Dat betekent dat je via het brugtraject op 2,5 jaar je bachelordiploma kunt halen. Omdat je al verpleegkundige bent, ken je de principes van de verpleegkundige zorg. Het brugprogramma is dus vooral verdiepend. Dat wil zeggen dat de aandacht grotendeels gaat naar klinisch redeneren, verpleegkundige kaders, evidence based werken, gezondheidspromotie, organisatie van zorg en coachen en leidinggeven. Daarnaast kies je enkele keuzeopleidingsonderdelen die je toelaten om je toe te leggen op vaardigheden waar je het meeste nood aan of interesse in hebt. In theorie maar vooral in de praktijk.

Stage voor werkstudenten

Dit programma richt zich specifiek tot werkstudenten die voor minstens 50% aan de slag zijn in de zorg omdat je het grootste deel van je stage op je eigen werkplek zult lopen. Bij inschrijving dien je een tewerkstellingsattest voor te leggen. Cases uit je praktijk vormen de basis van diverse opdrachten. Als je niet alle vaardigheden kunt oefenen bij je werkgever, kun je daarnaast vier tot zes weken stage lopen op een andere dienst of op een andere werkplek.

Stage voor niet-werkstudenten

Indien je nog niet tewerkgesteld bent, dan voorzien we voor jou verschillende stageplaatsen voor een periode van 8 tot 10 weken per semester. Ook hier zullen cases uit de praktijk je helpen om de leerstof te verdiepen en te verwerken in opdrachten.

 

Eén dag per week naar de campus

Naast je stage heb je les op dinsdag, afwisselend op Campus Aalst en Campus Sint-Niklaas. Reken hiervoor op 15 volledige lesdagen per jaar. De lesdagen bestaan uit een mix van (online) hoorcolleges, (online) werkcolleges, praktijk en reflectie. Campus Aalst beschikt over een ultramodern Simulatie- en Trainingscentrum (SiTCA). Campus Sint-Niklaas heeft een goed uitgerust skillslab waar je in een realistische omgeving en op een veilige manier je verpleegkundige vaardigheden kunt perfectioneren

Twee examenperiodes

Er is een evaluatiemoment aan het einde van elk semester: in januari en in juni. Er zijn telkens twee evaluatiedagen. Op de ene dag stel je de opdrachten voor die je dat semester tot een goed einde bracht. Op de andere dag leg je een geïntegreerd examen af dat zowel theorie als praktijk omvat.

Toelatingsvoorwaarden

Dit programma richt zich op werkstudenten met een HBO5-diploma die voor minstens 50% werkzaam zijn in de zorg. Bij inschrijving vragen we een tewerkstellingsattest. 

Na je diploma

En wat nadat je je diploma behaald hebt?

Rond je het brugprogramma succesvol af, dan ben je bachelor in de Verpleegkunde.

Waar kun je aan de slag?

  • In ziekenhuizen
  • Op gespecialiseerde diensten
  • Woonzorgcentra
  • Thuiszorg
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Zorg voor mensen met een beperking
Secundair onderwijs wat na

Gegradueerden en bachelors in de Verpleegkunde hebben in principe dezelfde handelingsbekwaamheid op de werkvloer. Een bachelordiploma biedt in de praktijk wel meer doorgroeimogelijkheden. Wil je graag een gespecialiseerde vervolgopleiding volgen, zoals een postgraduaat? Ook dan moet je in bepaalde gevallen minstens een bachelordiploma hebben. Een bachelor kan je dus toegang geven tot een job op een gespecialiseerde dienst, zoals pediatrie, spoedgevallen en intensieve zorgen.

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Opleiding erkend door VDAB (OKOT)

Deze opleiding is door VDAB erkend als OKOT - opleiding  waarbij OKOT staat voor 'OnderwijsKwalificerend OpleidingsTraject.  Als je bij de VDAB bent ingeschreven als werkzoekende en je voldoet aan een aantal voorwaarden, kun je deze opleiding volgen met behoud van je werkloosheidsuitkering en zonder beschikbaar te moeten zijn voor de arbeidsmarkt. De kosten voor de opleiding worden terugbetaald door VDAB.

OKOT