Financiële ondersteuning vanuit de hogeschool

Je kan bij de sociale dienst van STUVO+ ook terecht voor (bijkomende) financiële ondersteuning.

 • voorschot op de studietoelage
 • spreiding van betaling van het studiegeld
 • een studielening van de sociale dienst
 • een extra financiële toelage van de sociale dienst
 1. 1

  Een voorschot op de studietoelage van de Vlaamse overheid

  Omdat de berekening en uitbetaling van de studietoelage meestal even op zich laat wachten, kan je bij de Sociale Dienst een voorschot op je studietoelage aanvragen tot maximaal de helft van het bedrag van de studietoelage. Het voorschot wordt dan onmiddellijk op je rekening gestort en later afgehouden van de uitbetaling van je studietoelage.

  Voorschot aanvragen? Maak een afspraak bij de sociale dienst van je campus. 

 2. 2

  Spreiding van betaling van het verschuldigd studiegeld

  Moet je het niet-beurstarief betalen en heb je het moeilijk om dit in één keer te doen? Dan kan je een spreiding van betaling aanvragen bij de sociale dienst. Stuur een e-mail naar een medewerker van je campus om de spreiding aan te vragen van zodra je de factuur van het studiegeld ontvangt.

  Wacht hiermee niet te lang, de termijn om spreidingen aan te vragen is beperkt en eenmaal verstreken, is dit enkel nog mogelijk in uitzonderlijke gevallen.

 3. 3

  Een studielening van de sociale dienst

  Heb je een tekort op je studentenbudget? In uitzonderlijke gevallen en afhankelijk van de situatie (tijdstip van afstuderen) kan je een renteloze lening krijgen. Het bedrag van de lening betaal je volgens een terugbetalingsschema tijdens het academiejaar of na beëindiging van je studies terug.

  Neem contact op met een medewerker om hierover meer te weten te komen.

 4. 4

  Een (extra) toelage van de sociale dienst

  Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Tegenslag, extra studiekosten of zware medische uitgaven? Je wilt op kot maar je kunt de huur moeilijk betalen? Door omstandigheden word je thuis niet meer financieel gesteund en sta je er alleen voor? Je ouders hebben het niet al te breed, zitten midden in een scheiding, hebben onvoorziene kosten en er is geen studietoelage? Je komt niet meer in aanmerking voor een goedkoop abonnement voor het openbaar vervoer en hebt het moeilijk om je transport te betalen?

  Wanneer alle andere opties om je studies financieel houdbaar te maken uitgeput zijn en je nog steeds door de bomen het bos niet ziet, dan maak je best een afspraak bij de sociale dienst.

  Wij bekijken samen met jou de situatie en helpen je bij de aanvraag voor een extra tegemoetkoming waarbij rekening gehouden wordt met je studie- en leefkosten, het gezinsinkomen, het aantal personen in het gezin en je studieverloop.

  Studenten die een studietoelage van de Vlaamse overheid ontvangen, kunnen ook in aanmerking komen voor deze toelage.

Katrien Wageman

 

 

 

Katrien Wageman

Bureau 2Z16

+32 53 72 71 20
katrien.wageman@odisee.be

Marieke Steurs

Marieke Steurs

1ste verdieping van campus Brussel-T'Serclaes.

+32 2 609 88 16
marieke.steurs@odisee.be

Marie-Odette Moreau

Marie-Odette Moreau

1ste verdieping van campus Brussel-T'Serclaes.

+32 2 608 49 25
marieodette.moreau@odisee.be 

Carine Verdickt

Carine Verdickt

Lokaal 211

+32 3 780 89 16
carine.verdickt@odisee.be