Farmaceutisch technisch assistent (stage)
Je bent (bijna) afgestudeerd als bachelor in Biomedische laboratoriumtechnologie, optie Farmaceutische en Biologische Laboratoriumtechnologie? Je wil graag werken als farmaceutisch-technisch assistent? Dan kun je bij ons de verplichte stage volgenĀ zoals voorzien in het KB van 5 februari 1997 (Koninklijk besluit betreffende de beroepstitel en de kwalificatievereisten voor de uitoefening van het beroep van farmaceutisch-technisch assistent en houdende vaststelling van de lijst van handelingen waarmee deze laatste door een apotheker kan worden belast).Ā Doel is om de handelingen in het werkveld van de farmaceutisch-technisch assistent verder te ontwikkelen en uit te diepen.
Deze opleiding voor volwassenen maakt deel uit van Odisee Continue, hƩt aanbod voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Stage tot Farmaceutisch technisch assistent
Voor wie?
Bachelors in Biomedische laboratoriumtechnologie die deze opleiding volgden aan Odisee of een andere hogeschool. Je kan dit aansluitend op jouw opleiding volgen of later. De stage duurt drie maanden.
Je staat in voor de assistentie van de apotheker in een apotheek, een ziekenhuisapotheek of een farmaceutische groothandel.
Wat leer je in de stage?
De handelingen die je vlot leert uitvoeren en die nodig zijn voor het beroep van farmaceutisch-technisch assistent zijn de volgende:
ā¢Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ontvangen en registreren van geneeskundige voorschriften
ā¢Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Het afleveren van geneesmiddelen overeenkomstig de wetten en geldende regels
ā¢Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Het inlichten van de patiĆ«nten betreffende het adequaat en veilig gebruik van de geneesmiddelen
ā¢Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Het registreren en identificeren van de grondstoffen
ā¢Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Het uitvoeren van magistrale bereidingen
Start en verloop van de stage
Je gaat zelf op zoek naar een geschikte apotheek die jou wil begeleiden tijdens deze stage. Je voltooit 300u stage bij voorkeur in aaneensluitende werkweken volgens een vast uurrooster (min. 30 tot max. 38u/week). De stagecoördinator van de hogeschool moet haar goedkeuring geven.
Tijdens de stage hou je een stageboek en een magistraal bereidingsboek bij.
In het stageboek noteer je een voldoende gedetailleerde chronologische neerslag van wat je uitvoert of geleerd hebt.
Het magistraal bereidingsboek bevat een verslag van alle magistrale bereidingen die je in de apotheek bereidde.
Beoordeling
Alle aspecten van jouw werkzaamheden tijdens de volledige stageperiode worden beoordeeld door jouw stagementor van de apotheek.

Praktische info op een rijtje
Waar, wanneer, hoeveel kost het, wie moet ik contacteren?
Je vindt alle praktische informatie hieronder.Ā
Contacteer ons
Inhoudelijke vragen: daarvoor kun je terecht bijĀ collega Laura Van Roosendael (tijdelijke vervanging voor Marjan Van Cleemput).
Administratie, factuur, KMO-portefeuille: vraag het aan collega Heidi Poelman.
Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?
Deze stage is echt iets voor mij!
Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? Dan kun jeĀ meteen inschrijven.Ā
