Microdegree Werken met mensen: basisvaardigheden

Werk je al met mensen maar mis je nog wat skills en inzichten? Heb je (nog) geen tijd om een volledige bacheloropleiding te volgen? Dan is deze microdegree geknipt voor jou.

Gedurende een jaar volg je enkele vakken waarin je leert om te communiceren als een social professional. Theoretische onderbouw krijg je via het vak 'Pedagogiek'. Daarnaast kies je één of twee keuzevakken.

Een prima kans voor mensen die al ervaring hebben in een sociaal beroep en die zich heel gericht willen bijscholen in een hogeschool.

man en vrouwen die praten

De microdegree Werken met mensen: wat houdt dat juist in?

  • Combinatie werk en studie mogelijk
  • Lessen op onze campussen in Schaarbeek en Dilbeek
  • Veel oefenen, je gaat zelfs op tweedaagse!
  • Cases uit de praktijk

Microdegrees zijn kortdurende, diplomagerichte opleidingen voor wie al werkt. Het erkent dat je een kort leertraject afrondde van een bepaald aantal studiepunten over een duidelijk afgebakend en samenhangend geheel van leerdoelen. Je lessen zijn gespreid over het jaar zodat je ze kan combineren met je werk.

Wat leer je?
Communiceren op een professionele manier, dat is de basis van werken met mensen, daar ligt de nadruk op in deze opleiding.  Actief luisteren of een helpend gesprek voeren, dat vergt best wat inzicht, en veel oefenen. Daarnaast verdiep je je theoretische inzichten met het vak Pedagogiek en een of twee keuzevakken.

Wil je na afloop een stapje verder zetten?
De credits die je hiermee opbouwt, kan je meteen als studiepunten inzetten voor de bacheloropleidingen Gezinswetenschappen en Orthopedagogie.

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?