Wat na je opleiding Vastgoed?

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Werken in vastgoed

Onze opleiding kent heel wat waardering in het werkveld en bij de beroepsfederaties. Na jouw studie is er dan ook een waaier aan jobs met veel variatie. Onze opleiding richt zich als enige in Vlaanderen op vier beroepsoriëntaties: de vastgoedbemiddelaar, de vastgoedbeheerder, de vastgoedexpert en de vastgoedpromotor.

Wist je dat 94,5% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Verder studeren

Afgestudeerd?

Vastgoed

Eindeloos veel mogelijkheden

Met je diploma bachelor in het Vastgoed kun je vooral aan de slag als vastgoedbemiddelaar, syndicus, rentmeester, vastgoedpromotor of vastgoedexpert. Je kunt ook aan de slag als medewerker van immobiliënkantoren, aannemers, promotoren en vastgoedvennootschappen, bij diensten voor het beheer en onderhoud van onroerend patrimonium, notariskantoren, huisvestingsmaatschappijen, diensten voor woonbeleid en nog veel meer!

Waar kun je aan de slag?
1
Vastgoed- makelaar- en bemiddelaar

De titel van vastgoedmakelaar is beschermd. Het diploma van Bachelor in het Vastgoed geeft je uiteraard toegang tot dit beroep mits je de BIVstage succesvol volbrengt. De BIVstage is enkel vereist als je als zelfstandig vastgoedmakelaar-bemiddelaar aan de slag wilt. Je bent de professionele bemiddelaar tussen koper en verkoper (of huurder en verhuurder) van een grond, huis, appartement, kantoorgebouw… 

2
Vastgoed- makelaar- en beheerder

Als syndicus sta je in voor het technisch en administratief beheer van gebouwen in opdracht van (mede-) eigenaars. Als rentmeester ben je zakelijk beheerder van andermans patrimonium en zorg je voor de inning van pacht- of huurgelden. Wil je als zelfstandig vastgoedmakelaar-beheerder aan de slag? Dan moet je eerst de BIV-stage succesvol volbrengen. 

3
Vastgoedexpert

Als vastgoedexpert voer je deskundige onderzoeken uit. Zo sta je in voor de opmaak van plaatsbeschrijvingen, schattingsverslagen, waardebepalingen, de begroting en regeling van schadegevallen en de opmaak van energieprestatiecertificaten.

4
Vastgoed- promotor of projectontwikkelaar

Je werkt als professioneel initiatiefnemer van vastgoedprojecten. Je brengt de middelen samen om gronden en/ of gebouwen te verwerven en (bouw) projecten te realiseren. Je houdt je bezig met het juridische, financiële, bouwtechnische en de infrastructuur van een verkaveling, woonzorgcentrum, appartementsgebouw, enz.

5
Syndicus & rentmeester
6
Andere functies

Onze afgestudeerden komen in alle beroepen van de vastgoedsector terecht. Sommigen vinden een job bij sociale verhuurkantoren, woondiensten van de gemeenten, notariaten of banken.

Infodag

Meer te weten komen?

Ik kom

Pioniers

We zijn pioniers van de vastgoedopleiding binnen het hoger onderwijs in Vlaanderen. Bovendien passen we ons curriculum voortdurend aan aan de nieuwste ontwikkelingen in de vastgoedsector.