Micro-credential Clinical Trial Assistant

Ben jij een zorgprofessional en wil je de wereld van wetenschappelijk onderzoek verkennen? Of ben je administratief sterk en wil jij meewerken aan nieuwe medische behandelingen en medicatie? Dan kun je bij ons terecht voor een micro-credential Clinical Trial Assistant.

Samen met experts uit de farmasector, ziekenhuizen, medische logistiek en medische hulpmiddelen, ontwikkelden wij een cursusreeks die je een degelijke basis geeft om aan de slag te gaan als clinical trial assistant of study nurse. Het programma focust op je rol als informatiebeheerder en meertalig communicator en laat jou toe om data correct te verzamelen en te verwerken in een werkveld waar Engels de voertaal is. Je ontdekt de organisatie van een wetenschappelijke testomgeving van start tot einde. En op het einde van je traject is de stage de kers op de taart waarbij je alle aangeleerde competenties kunt omzetten in de praktijk.

Aansluitend een diploma behalen? Dat kan! Na dit micro-credential kun je de professionele bachelor Organisatie & Management, afstudeerrichting Health Care Management afwerken.

Interesse? Neem contact op met de opleidingscoördinator om te bekijken hoe jouw persoonlijke programma er uit kan zien. 

Odisee Continue opleiding volwassenen avondonderwijs bijscholing navorming clinical trial assistant

Een micro-credential Clinical Trial Assistant. Wat houdt dat nu juist in?

 • Uniek
 • Online opleiding
 • Persoonlijk
 • Flexibel

De micro-credential is een verkort programma van 20 tot 30 studiepunten. Het bundelt vakken uit de professionele bachelor Organisatie en Management (afstudeerrichting Health Care Management) tot een basispakket om de startcompetenties te verwerven van een Clinical Trial Assistant. De micro-credential is uniek binnen de Associatie KU Leuven en wordt alleen bij Odisee op campus Aalst aangeboden. Het is een online opleiding voor werkstudenten die al wat bagage hebben binnen het gezondheidswerkveld.

Persoonlijk. De opleiding heeft een online startmoment waarop we de praktische afspraken toelichten en je kennis kan maken met je medestudenten. De contacten met de docenten gaan ’s avonds door. Het zijn geen verplichte contactmomenten maar je hebt op dat moment de mogelijkheid om vragen te stellen en de andere medestudenten te ontmoeten.

Flexibel. De examens gaan online overdag door op maandagen. Je kan van je statuut als werkstudent gebruikmaken om, wanneer zo'n maandag voor jou niet mogelijk is, jouw examen af te leggen op het moment waarop de dagstudenten examens afleggen.

Je kunt het programma voltijds of deeltijds volgen. Samen met jou stellen we een traject samen dat voor jou realistisch is. Zo wordt de combinatie werk, gezin en studie haalbaar

Stage. Op het einde van jouw traject loop je stage op een Clinical Reseach afdeling binnen een ziekenhuis of een farmabedrijf. Werk je al als Clinical Trial Assistant, dan kan jouw werkplek misschien wel als stageplek in aanmerking komen.  Wil je graag een internationale stage lopen, ook dat kan, doch jouw stagecontext is op zich al heel internationaal en intercultureel.

De opleiding is erkend binnen de criteria van het Vlaams Opleidingsverlof.

Toelatingsvoorwaarden

Net zoals bij een andere bacheloropleiding heb je een diploma secundair onderwijs nodig. Wanneer je voor alle vakken uit het programma slaagt, ontvang je het certificaat "Micro-credential Clinical Trial Assistant”.

Wat na de studie?

 • Je kan aan de slag als Clinical Trial Assistant
 • Heb je nog zin om verder te studeren? Dat kan. Deze micro-degree geeft recht op een vrijstellingspakket van 30 studiepunten in de professionele bachelor Organisatie en Management, afstudeerrichting Health Care Management.

Trajectbegeleider

Voor je aan de opleiding start, heb je een online intakegesprek met jouw trajectbegeleider. Dat intakegesprek geeft jou een volledig beeld van de opleiding en helpt je met het kiezen van jouw opleidingsonderdelen, rekening houdend met jouw beschikbare studeertijd. Net zoals andere studenten kan je ook terecht voor ondersteuning bij de collega’s van de studentenvoorzieningen Stuvoplus Aalst.

Kwaliteitsvolle opleiding

 Alle opleidingen doorlopen om de zes jaar een omvattende kwaliteitscyclus, waar alle aspecten van een doorleefde kwaliteitscultuur aan bod komen: co-creatie met interne en externe belanghebbenden, kritische reflectie op basis van feiten en cijfers, heldere verbeterdoelen en grondige opvolging, interne en externe transparantie over de borging en verbetering van de onderwijskwaliteit.

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

 • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
 • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
 • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
 • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
 • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren