Afstandsonderwijs in samenwerking

Odisee investeert steeds meer in afstandsonderwijs - onderwijs waarmee je kunt bijscholen of omscholen, terwijl je je studie, werk en gezin combineert. We doen dat nu ook samen met onze partnerhogescholen van de Associatie KU Leuven. Samen ontwikkelden we een tiental graduaatsopleidingen en microdegrees die je voor een groot stuk op afstand kunt volgen én waarvoor je in vele gevallen terechtkunt op een campus in je buurt. Waar je dus ook woont in Vlaanderen of Brussel: je kunt deze opleidingen van overal op afstand volgen én tegelijk bieden we je een unieke en intensieve begeleiding aan.

Student met computer en tas

Met het afstandsonderwijs in samenwerking studeer je waar en wanneer je maar wil en bepaal je zelf je studietempo. Er is ook meestal een campus in je buurt wanneer je fysiek aanwezig moet zijn voor een opleidingsonderdeel of examen. En je krijgt een zekere vrijheid om zelf je examenmoment te kiezen.

Studeren op afstand wil daarentegen niet zeggen dat je er alleen voor staat. We helpen je op weg met kwaliteitsvolle, online begeleiding door een team van medewerkers. Plus: online staat niet voor onpersoonlijk, integendeel: ons team speelt zoveel mogelijk in op wat jij nodig hebt.

De studiebegeleiding, examens en eventuele praktijklessen organiseren we zoveel mogelijk op afstand. Uitzonderlijk moet een les of examen toch op de campus doorgaan, bijvoorbeeld omdat er speciale apparatuur nodig is. Maar dankzij het fijnmazige netwerk van de Associatie KU Leuven kan je meestal terecht in een campus dicht bij je woon- of werkplaats.

Kortom, kies je voor een van onze opleidingen afstandsonderwijs in samenwerking, dan kies je voor:

  • maximale flexibiliteit: studeer & leg examens af in je eigen tempo
  • maximale begeleiding: er staat altijd iemand voor je klaar
  • maximale online lesvormen en een campus in de buurt als je toch moet/wil langskomen

We bieden samen met onze Associatiepartners microdegrees en graduaatsopleidingen aan.

Ben jij een zorgprofessional en wil je de wereld van wetenschappelijk onderzoek verkennen? Of ben je
administratief sterk en wil je meewerken aan nieuwe medische behandelingen en medicatie? Dan kan je bij ons terecht voor de microdegree Clinical Trial Assistent.

We ontwikkelden deze cursusreeks samen met experten uit de farmasector, ziekenhuizen, medische logistiek en medische hulpmiddelen. We geven je een stevige basis mee om als clinical trial assistent aan de slag te gaan. We focussen op je rol als informatiebeheerder en meertalige communicator. Zo leer je data correct verzamelen en verwerken in een werkveld waar Engels de voertaal is. Je ontdekt hoe een wetenschappelijke testomgeving draait, van a tot z. De kers op de taart is je stage, waarin je alles wat je hebt geleerd in de praktijk kan omzetten.

Aansluitend een diploma behalen? Dat kan! Na deze microdegree kan je de professionele bachelor Organisatie & Management, afstudeerrichting Health Care Management afwerken.

Via deze link ga je naar de opleiding

Ben je afgestudeerd in het secundair onderwijs en heb je minstens drie jaar professionele ervaring als vakspecialist? Wil je jouw praktische kennis doorgeven aan jongeren om hen voor te bereiden op het beroepsleven? Dan is het educatief graduaat Secundair Onderwijs iets voor jou!

Ook wanneer je al (praktijk)leraar bent, is deze opleiding een aanrader om je lespraktijk te verfijnen. Het traject is heel flexibel zodat je het kan combineren met je werk of gezin. Het educatief graduaat Secundair Onderwijs geeft je zowel theorie als praktijk mee. Je leert wat het betekent om met klas- en leergroepen te werken. Je komt meer te weten over communicatieve en teamgerichte skills. En je ontdekt welke rol een leraar speelt bij leerlingen, in het onderwijs en in de samenleving.

Daarnaast voer je praktijkopdrachten uit waarop je uitgebreide feedback krijgt. Je trekt bovendien snel naar een school, waar je de kennis die je hebt opgedaan kan toepassen. Je wordt daarbij goed ondersteund door vaklerarenen andere experten uit het onderwijsveld.

Op basis van je werk- en privésituatie kies je zelf of je deeltijds (in Aalst of Brussel) of voltijds (in Brussel) wil studeren. In samenspraak met je trajectbegeleider bepaal je of je de vakken spreidt over anderhalf jaar, tweeënhalf jaar of langer.

Via deze link ga je naar de opleiding

Ben je op zoek naar knowhow en expertise in bedrijfskunde? Wil je als manager aan de slag in de sport- of
vrijetijdswereld
? Dan is deze microdegree iets voor jou.

We bieden je een vakkenpakket van 40-60 studiepunten aan, helemaal online. Het digitale leermateriaal
past perfect bij de leerinhoud, en zo kan je ook je eigen studietraject uitstippelen op maat van jouw agenda.
Wil je daarna verder studeren voor een bachelordiploma Bedrijfsmanagement afstudeerrichting Sport- en Cultuurmanagement, dan krijg je vrijstelling voor de vakken van de microdegree. Voor dit vervolgtraject kan je kiezen voor lessen op de campus of opnieuw 100% online.

Lees hier meer over het microdegree

  • Je wil je studie combineren met werk en/of gezin.
  • Je wil kwetsbare personen en groepen helpen om hun plek terug te  vinden in de maatschappij. Je bent sociaal en straalt vertrouwen uit.    
  • Je bouwt aan een brede basis waarbij orthopedagogie, psychologie en recht aan bod komen. Je leert gesprekken voeren, ondersteuning bieden op maat van jouw doelgroep, observeren en samenwerken. 
  • Je gaat actief aan de slag met (eigen) praktijkvoorbeelden.  
  • Als hulpverlener vorm je een meerwaarde in de jeugdhulp of kan je mensen met een beperking ondersteunen. Of kies je een job in de ouderenzorg of (geestelijke) gezondheidszorg. Ook de drughulpverlening is een optie.  
  • Je start snel in het werkveld en leert al doende het beroep van de orthopedagogisch begeleider aan, ondersteund door je supervisor van de hogeschool en je mentor op de werkplek.
  • Haal via een verkort traject je bachelor Orthopedagogie of Toegepaste Psychologie of ga voor een tweede graduaatsopleiding zoals Maatschappelijk Werk. 

Lees hier meer over het graduaat

Scholen moeten aan steeds meer eisen op het vlak van ICT & onderwijs voldoen - en ICT-ondersteuners
krijgen steeds meer een cruciale rol . We organiseren daarom twee microdegrees rond ICT &
onderwijs voor mensen met enkele jaren ervaring als leerkracht of ICT-ondersteuner
.

De eerste opleiding focust op het technische (ICT-coördinator), de andere op het onderwijskundige (onderwijstechnoloog). Je kan beide microdegrees (elk zo’n 25-30 studiepunten) in heel Vlaanderen volgen, via begeleid afstandsonderwijs. Je bepaalt je eigen tempo. Reken per lesweek op 25 à 30 uren werk, inclusief de nodige begeleiding en online groepsessies. Je ontvangt nadien een erkend certificaat.

Ben je een leerkracht of pedagogisch ICT-coördinator die de collega’s mee op sleeptouw wil nemen in
digitaal leren en lesgeven? Ben je in je organisatie bezig met de digitale aspecten van leren? Dan is een van deze opleidingen de extra upgrade die je nodig hebt!

1. ICT-coördinator

Binnen de microdegree ICT-coördinator maak je kennis met computersystemen en netwerken,
systeembeheer en beveiliging, webontwikkeling en programmeren
. Je verdiept je ook in de ethische en beleidsaspecten van technische ICT-ondersteuning. Via het praktische luik tot slot, mag je alle opgedane kennis en vaardigheden toepassen in een school of andere organisatie.

2. Onderwijstechnoloog

Binnen de microdegree onderwijstechnoloog word je voorbereid op een rol als pedagogisch ICT-ondersteuner. Je krijgt de ethische aspecten van ICT-ondersteuning mee en je leert vanuit een passende visie een ICT-beleidsplan voor jouw school of organisatie opstellen. Via digitale didactiek leer je hoe je (groepen) leerlingen in hun ICT-vaardigheden en mediawijsheid kan ondersteunen. En je leert ook hoe je collega’s onderwijskundig bij het didactische gebruik van ICT kan ondersteunen. Tijdens de praktijkstage pas je alle opgedane kennis en vaardigheden toe in een/jouw school of organisatie.

Lees hier meer over het microdegree

 

Kwaliteitsvolle software ontwikkelen en testen? Inzoomen op databeheer, security en analysetechnieken?
Programmeren in Microsoft .NET en Java? Met deze opleiding word je een hands-on programmeur die
onmiddellijk inzetbaar is en blijft in de snel veranderende IT-wereld
. Dankzij het werkplekleren word je ondergedompeld in geïntegreerde projecten en voel je je steeds meer als een vis in het virtuele water.

Ben je geen fan van de trip naar de campus? Plan je liever zelf wanneer je aan welk vak werkt? Dan is deze
opleiding jou op het lijf geschreven. Je kan de lessen zelf verwerken in je eigen tempo én begeleid door de docent. Je kan ook de examenmomenten flexibeler invullen en dat allemaal thuis aan jouw computer.

Lees hier meer over het microdegree.

In alle veranderingen om ons heen is er toch één iets dat niet verandert in het bedrijfsleven: uiteindelijk
moeten elk product en elke dienst worden verkocht. Marketing is dan ook dé levensader in elke
onderneming.

Wil je meer commercieel inzicht? Wil je jouw kennis van marketing snel bijspijkeren? Dan is de microdegree Marketing Management de ideale opleiding. Je komt alles te weten over digitale marketing, e-commerce, brand awareness en sociale media. Je scherpt je commerciële en digitale skills aan en je leert hoe je klanten denken. Je maakt ook kennis met bedrijfsstrategieën zodat je als marketingspecialist mee het beleid van je bedrijf kan uitstippelen. Voeg daarbij je commerciële feeling, je dynamische persoonlijkheid en je hands-on aanpak en je bent helemaal klaar om je bedrijf een flinke boost te geven.

Lees hier meer over het microdegree

Ben je geboeid door de cijfers achter en in een onderneming? Wil je studeren combineren met werken en je gezin? Dan is deze opleiding geknipt voor jou!

Een correcte financiële rapportering is cruciaal voor een onderneming. Zonder deze informatie kan de
bedrijfsleiding niet de juiste beslissingen nemen. Jouw rol is dan ook heel belangrijk. In de praktijkgerichte graduaatsopleiding Accounting Administration focussen we op de kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor een boekhoudkundige functie in een brede financiële omgeving. Eens je boekhouden, fiscaliteit, wetgeving, sociale vaardigheden, enz. in de vingers hebt, kan je aan de slag in een kmo, vzw of in een boekhoudkantoor.

We willen studenten ondersteunen bij het combineren van studeren, werken en gezin. Deze opleiding is dan
ook heel flexibel opgebouwd, met een programma op maat en onderwijs op afstand. Zo kan je jouw studie op je eigen mogelijkheden afstemmen.

Lees hier meer over het microdegree.

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!