Interessegebied Tech & Environment op maat van volwassenen

Technologie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Meer nog, de sector evolueert zo snel dat de ontwikkelingen amper zijn bij te benen! Geen wonder dat er een gigantische vraag is werkkrachten met een technologisch diploma. Wil je graag de switch maken? Heb je al een technische job, maar mis je het bijhorende diploma? Of wil je je kennis verdiepen of verbreden met een bijscholing? Ontdek hier de uiteenlopende mogelijkheden.

Ook Environment is een brandend actueel onderwerp! Misschien ben je geboeid door de wereld van dieren en planten? Is voedselveiligheid een thema waar je wakker van ligt? Wil je je verdiepen in chemie? Of wil je graag meebouwen aan de energietechnologieën van de toekomst? Dan is een Environment-opleiding je op het lijf geschreven. Of je nu een (extra) diploma wil behalen of een specialisatieopleiding wil volgen, hier ben je eveneens aan het juiste adres. 

Bouw in afstandsonderwijs

Interesse in een postgraduaat of navorming?

Misschien voel je als professional de nood om je bij te scholen. De wereld om ons heen verandert tenslotte razendsnel. Voortdurend duiken nieuwe ontwikkelingen op, ontstaan nieuwe inzichten en worden andere technologieën geïntroduceerd. Het is dus belangrijk om de vinger aan de pols te houden. Of wil jij je verder specialiseren in je vakgebied? Bij Odisee kun je je kennis bijspijkeren, verbreden of verdiepen met een banaba, postgraduaat, navorming of studiedag.

Werken bij Odisee

Een duwtje in de rug

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. De overheid en Odisee geven je graag een duwtje in de rug. Als werkende student kun je onder bepaalde voorwaarden genieten van verschillende faciliteiten.

  • Meer tijd voor je studie

    Afhankelijk van de plaats waar je werkt en de opleiding die je volgt, heb je mogelijk recht op Vlaams opleidingsverlof, betaald educatief verlof of vormingsverlof. Dat wil zeggen dat je soms afwezig mag zijn van het werk om naar de les te gaan of te studeren, met behoud van je loon. Of misschien kom je wel in aanmerking voor tijdskrediet of Vlaams zorgkrediet.

  • FinanciĆ«le steun

    Ga je als volwassene (opnieuw) studeren, dan heb je in sommige gevallen recht op een vorm van financiƫle tegemoetkoming. Denk aan opleidingscheques, het Vlaams opleidingskrediet, kmo-portefeuille, een studietoelage van de Vlaamse overheid, een statuut als student-zelfstandige... Informeer je hierover.

  • Studeren als werkzoekende

    Ben je werkzoekend, dan kun je onder bepaalde voorwaarden een hoger diploma behalen met behoud van je werkloosheidsuitkering. Als de opleiding die je kiest erkendĀ is als OKOT-opleiding (voluit: onderwijskwalificerend leertraject,Ā dat leidt tot een knelpuntberoep) word je bovendien automatisch vrijgesteld van beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, krijg je je inschrijvingsgeld en materiaalkosten terugbetaald en kom je in aanmerking voor vergoedingen zoals een verplaatsingsvergoeding. In andere gevallen moet je hiervoor eerst een aanvraag indienen bij de VDAB. Telt je studieprogramma minder dan 27 studiepunten of vallen de lessen 's avonds en/of op zaterdag, dan moet je sowieso beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt.

Wat zeggen onze studenten?

Laat je overtuigen door onze studenten

Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!Ā 

Ā 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?