Micro-credentials Energietechnologie

Heb je interesse in een kortlopende verdieping rond thema’s als gebouwenbeheer, industrieel elektrische ontwerpen of PLC-programmatie? Bij de opleiding Energietechnologie kun je vanaf september drie boeiende micro-credentials volgen.  

De micro-credentials zullen plaatsvinden op de Technologiecampus Gent van Odisee.

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Odisee Continue opleiding volwassenen microcredential bijscholing navorming Energietechnologie Energie
Micro-credentials energietechnologie

Iets voor jou?

Micro-credentials zijn kortdurende opleidingen. Het erkent dat je een kort leertraject afrondde van een bepaald aantal studiepunten rond een duidelijk afgebakend en samenhangend geheel van leerdoelen. Die professionalisering kan bovendien als opstap dienen om nadien een bachelor- of banaba-opleiding te vervolledigen.

Micro-credential Gebouwenbeheer

In de micro-credential Gebouwenbeheer leer je met KNX hoe je een slimme woning of kantooromgeving creëert. Comfort, duurzaamheid, veiligheid en een laag energieverbruik zijn hierbij de must-haves. Verlichting, rolluiken, verwarming, bediening op afstand en veel meer komen aan bod, met een ruim praktisch gedeelte in een hypermodern labo. Je kunt zo bovendien de KNX Basic én KNX Advanced-certificaten behalen - een belangrijke troef op de arbeidsmarkt!

Praktisch

 • Waar: Technologiecampus Gent
 • Start: 10 februari 2025
 • 7 studiepunten

Micro-credential Industrieel elektrisch ontwerp

Deze micro-credential is geschikt voor iedereen met een interesse in industriële schakelingen en elektrische installaties. Na een korte introductie over de geldende normering start de cursus praktijkgericht met het tekenen van een eenvoudige motorschakeling. Je besteedt aandacht aan  tekentechnische én ontwerpmatige eigenschappen. Stap voor stap wordt de inhoud complexer, door integratie van onder andere PLC-sturingen. Je werkt met het meest voorkomende softwarepakket uit de industrie: EPLAN. Wie de opleiding succesvol volgt, beschikt daarna over een gedegen basiskennis om industriële schakelingen te ontwerpen en te tekenen.

Praktisch

 • Waar: Technologiecampus Gent
 • Start: 23 september 2024
 • 3 studiepunten

Micro-credential PLC-programmatie - van basis tot gevorderd

De Programmable Logic Controller vormt de basis voor de automatisering van machines. Bij de start van de micro-credential wordt gefocust op de werking en basisprogrammatie van een PLC in een industriële omgeving. Je leert eerst hoe een PLC aangesloten wordt en duikt in de programmatie met basislogica, timers en counters. In het tweede deel wordt de basis verder uitgediept met strategieën voor sequentiële sturingen, getalformaten en berekeningen. Tot slot ga je aan de slag met functieblokken.

Praktisch

 • Waar: Technologiecampus Gent
 • Start: 10 februari 2025
 • 7 studiepunten
Bachelor elektronica-ICT-elektronica header
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

 • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
 • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
 • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
 • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
 • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren