Terug naar overzicht

Opleiding Chemie

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Een praktisch-wetenschappelijke opleiding

Je bent geboeid door (bio)chemie, milieu of voeding en zoekt een praktisch-wetenschappelijke opleiding? Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor veiligheid? Dan is Chemie voor jou dé opleiding. Met een bachelordiploma Chemie op zak heb je bovendien gegarandeerd werk! Ontdek onze 3 afstudeerrichtingen:

Opleiding met een theoretische onderbouw

Je vertrekt van een brede algemene wetenschappelijke basis. Je krijgt basisvakken zoals chemie, fysica, biologie, microbiologie, wiskunde en statistiek. In het tweede jaar kies je voor een van de drie afstudeerrichtingen: biochemie, chemie of milieuzorg. Je kunt dan meer specialiseren. In het derde jaar ga je op stage in een bedrijf of onderzoeksinstelling. 

Een job voor je afstudeert

Met een professionele bachelor in de chemie heb je een gegeerd diploma op zak. Je wordt laborant en werkt als chemicus: mogelijkheden troef!

Jobmogelijkheden

Een instapcursus volgen?

Schrijf je in voor de instapcursus Chemie en Wiskunde.

Download de brochure

Inschrijven?

Schrijf je in!

Chemie studeren aan hogeschool Odisee (Gent)

Kinderen ontdekken technologie bij Odisee

Odisee-student Fabrice gaat voor zijn talent

Ontdek waarom onze studenten voor Odisee kozen!

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Daarom Kies je voor Chemie aan Odisee!

Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
7
Troeven
1
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein. Dat blijkt uit de bevraging van de eerstejaarsstudenten over hun opleiding Chemie. Zit je met een specifiek probleem dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

2
Mooie infrastructuur op je campus

Technologiecampus Gent is uitgerust met nieuwe laboratoria en praktijkklassen. Bovendien is de campus heel open en wordt er veel aandacht besteed aan groen.

3
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en je bent altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

4
Goede stageorganisatie

De lange stageperiode (een volledig semester) aan het einde van je opleiding is de kers op de taart. Bij het vastleggen van de stageplaats word je niet aan je lot overgelaten. We houden rekening met je voorkeur en het soort werk dat je wilt doen. Je mag zelf een stageplaats voorstellen.

5
Jobzekerheid

Afgestudeerden Chemie van Odisee genieten een uitstekende reputatie in het werkveld. Door de goede samenwerking met de bedrijven zijn onze laboranten gegeerd op de arbeidsmarkt. Laborant is een knelpuntberoep, zo blijkt uit de statistieken van de VDAB. 

6
Verder studeren

Verder studeren zit in de lift: onze afgestudeerden doen het goed in hun verdere studies. Meer dan 30% studeert verder. De meerderheid van de studenten volgt het schakelprogramma op de Technologiecampus om zo toegang te krijgen tot de masteropleiding Industriële ingenieurswetenschappen (Industrieel ingenieur).

7
Gent, studentenstad bij uitstek

Hier kun je van alles genieten: gezellige terrasjes, cultuur, winkelen… ‘Studenten horen bij Gent’ is het motto van de stad Gent. Als grootste studentenstad van Vlaanderen biedt Gent een ruime waaier aan activiteiten en informatie. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht