Wat na je opleiding Chemie?

Opleiding van je dromen gevonden?

Inschrijven

Ik schrijf me in!

Werken in de chemie

Ben je op zoek naar een opleiding met een brede wetenschappelijke basis én specialisatie op maat? Dan is Chemie iets voor jou. Vraag maar aan onze alumni: met een professionele bachelor in de Chemie heb je een gegeerd diploma op zak. Elke afstudeerrichting heeft dan ook zijn eigen jobinvullingen. 

Wist je dat 92,7% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Verder studeren

Afgestudeerd?

Hoe ziet je job eruit?

Afhankelijk van de afstudeerrichting die je gekozen hebt kom je in een totaal verschillende job terecht. Hieronder lees je meer! 

Kom meer te weten op de infodag!
Waar kun je aan de slag?
1
Biochemie

Als biochemicus werk je vooral in de sector van de levensmiddelentechnologie, zoals de zuivel-, de vlees- en de drankenindustrie. Je stuurt er de processen en analyseert en controleert zowel de grondstoffen als de halffabrikaten en de eindproducten.

 

2
Chemie

Met zo’n gegeerd diploma als Chemie vind je gegarandeerd snel een job. In de chemische nijverheid bijvoorbeeld: de petrochemische sector, de staalnijverheid, de kunststoffensector of de meststoffenproductie. Je stuurt er de diverse processen en voert analyses uit met behulp van de meest gesofisticeerde apparatuur. Ook een baan als technischcommercieel afgevaardigde in de chemische producten en/of analyseapparatuur of als lesgever behoren tot de mogelijkheden.

3
Milieutechnologie

Met dit diploma kun je aan de slag als laborant bij de milieuafdeling van bedrijven, milieuanalyselaboratoria en waterzuiveringsstations. Daarnaast is er ook een plaatsje voor jou bij intercommunales als milieuambtenaar of als milieucoördinator.