Terug naar overzicht

Kleuteronderwijs

zaterdag 23 juni 2018

Infodag

laat weten dat je komt

Open geest en gelijke voet

De Bacheloropleiding Kleuteronderwijs leert je om kleuters passend te ondersteunen in hun ontwikkeling. Je krijgt een praktijkgerichte opleiding met veel afwisseling én met de nodige theoretische achtergrond. Je kunt rekenen op een intensieve en persoonlijke begeleiding. Later stap je met een open geest en op gelijke voet naar de kinderen.

2
Campussen

Bij Odisee studeer je Kleuteronderwijs in Aalst (Campus Dirk Martens) of Brussel (Campus Brussel), twee steden met heel wat kleuterscholen. De lespraktijk bevindt zich net buiten de hogeschoolmuren. Kleuteronderwijs studeren bij Odisee is daarom een ideale carrièrestart.

Campus Dirk Martens Aalst

Campus Brussel

Een flinke portie actie

Het modeltraject van deze opleiding telt 3 jaar. Je krijgt algemene en specifieke vakken én een flinke portie actie. Want kleuters op een creatieve manier begeleiden in hun ontwikkelingsproces vraagt een specifieke opleiding.

Volg nu al een echt vak aan de hogeschool

Kijk jij ook al zo reikhalzend uit naar het hoger onderwijs? Wel, dan hebben we goed nieuws voor jou! Vanaf september kunnen laatstejaars uit het middelbaar twee vakken volgen van de Lerarenopleiding bij Odisee. 

Lees meer in de brochure!

Aanmelden voor een junior college?

Stuur een mail

Nieuw!

Verplichte instaptoets voor de Lerarenopleiding

Instaptoets Lerarenopleiding?

Vanaf dit jaar moeten studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. De resultaten zijn niet bepalend om je te kunnen inschrijven, maar je moet de toets wel afgelegd hebben.

Ik wil meer weten!

Aan de slag met je diploma

Kleuteronderwijzer(es) is een erg boeiend beroep. Ook jij denkt wellicht nog wel eens terug aan je meester of juf uit de kleuterklas. Je keek op naar die mensen. Onbewust speelden zij een belangrijke rol in je ontwikkeling en maakten zij van jou wie je nu bent. Bij Odisee kun jij ook zo’n juf of meester worden.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
5
Troeven
1
Theorie én praktijk

Aan Odisee krijg je een stevige portie theoretische bagage maar je hebt ook veel praktijklessen (hoe verder in je studie, hoe meer): demonstratielessen, observatielessen, stages in uiteenlopende scholen enzovoort.

2
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en je bent altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

3
Kleine groepen

Je komt samen in kleine leergroepen waar je bekijkt hoe je de leerstof praktisch kunt gebruiken tijdens je stages. Je krijgt de gelegenheid om je didactische vaardigheden verder te oefenen én om concrete ervaringen te delen. Een basis voor het leven.

4
Diversiteit

In Vlaanderen zijn er nauwelijks nog scholen met alleen maar Vlaamse kinderen. Waar leer je beter met die diversiteit omgaan dan in de Brusselse en andere stagescholen?

5
Internationale ervaring

Les volgen in Europa of verder: het kan beslist! Onze derdejaarsstudenten trokken al naar Congo, Zambia en India. Ook je eigen voorstellen moedigen we aan.

Ik ben leraar. Wat is jouw superkracht?

Odisee zet leraars in de bloemetjes met badge

Op 5 oktober, internationale Dag van de Leraar, zet de Odisee‐hogeschool het beroep van leraar in de verf. De Lerarenopleiding overhandigt in de stagescholen van Odisee een ‘Ik ben leraar’‐badge aan de stagementoren. “Leraars moeten vandaag bijna supermensen zijn om alle taken te vervullen die ze hebben. Daarom steken we hun een hart onder de riem.”

Lees het persbericht

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 23.06.2018

Alle velden zijn verplicht