Terug naar overzicht

Opleiding Ontwerp- en productietechnologie

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Pragmatisch en creatief

Ontwerp- en productietechnologie is een praktijkgerichte opleiding met veel aandacht voor nieuwe technologieën. Een creatieve maar pragmatische geest is vereist!

Volg een instapcursus Wiskunde

Voor wie? Studenten die minder dan 4u wiskunde hadden in het laatste jaar secundair.

Kostprijs? Gratis!

Wanneer? 14, 15, 18 en 19 september van 9u tot 13u.

Ik schrijf me in!

Engineering van A tot Z

Je kiest voor een opleiding waarbij je vertrekt van een creatief ontwerp en eindigt met de praktische realisatie: engineering van A tot Z! De theorie die je verwerft dient als basis voor toepassingen op industrieel niveau in hi-tech labo's. Je krijgt een algemene vorming met vakken zoals wiskunde, chemie en communicatie. Daarnaast krijg je een grondige opleiding in technische vakken waarbij het accent ligt op het ontwerp en de mechanische vormgeving. Bedrijfservaring doe je op tijdens je stage van vier maanden in het derde jaar.

Aan de slag met je diploma

Een diploma Ontwerp- en productietechnologie biedt 100% jobzekerheid. Elk bedrijf heeft nood aan bachelors ontwerp- en productietechnologie: de staal- of machinebouw, de autoindustrie, de kunststofverwerkende industrie, de chemische industrie enzovoort. Door je praktijkgerichte opleiding ben je gemakkelijk inzetbaar. 

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!

Dennis turnt de pannen van het dak

Vorig jaar naar de Olympische Spelen in Rio gekeken? Dan is de kans groot dat je Odisee-student en gymnast Dennis Goossens aan het werk gezien hebt. Dennis overtrof zichzelf met een finaleplaats aan de ringen, maar ook op de schoolbanken is hij een topper. Dennis studeert Ontwerp- en productietechnologie en combineert dat met topsport. “Ik heb heel veel steun gekregen van mijn docenten en ben hen heel dankbaar." Dennis heeft nooit getwijfeld om te gaan studeren: “Met deze sport is geen geld te verdienen. Je hebt nu eenmaal een goed diploma nodig.”

Ontwerp- en productietechnologie studeren aan hogeschool Odisee (Gent)

Kinderen ontdekken technologie bij Odisee

Odisee-student Fabrice gaat voor zijn talent

Daarom kies je voor Ontwerp- en productietechnologie aan Odisee!

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Hoe kom je elke dag naar de Technologiecampus?

Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
7
Troeven
1
Jobzekerheid

Kiezen voor Ontwerp- en productietechnologie is kiezen voor 100% jobzekerheid. Met je diploma ben je zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. ‘Bedrijven vechten om studenten Mechanische ontwerp- en productietechnologie’, zo kopte het Nieuwsblad in juli 2011.

2
Je bent geen nummer

Aan Odisee ben je geen nummer. De kloof tussen student en docent is klein. Zit je met een specifiek probleem dan, helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

3
Schitterend visitatierapport

De opleiding Ontwerp- en productietechnologie van Odisee kreeg een schitterend visitatierapport van de Vlaamse Hogescholenraad. Het bewijs dat je bij ons een sterke opleiding volgt die toekomstgericht is.

4
Persoonlijke begeleiding

Je staat er bij je studie niet alleen voor. Studiebegeleiding vinden wij heel belangrijk, vooral voor de studenten in het eerste jaar. Wist je trouwens dat onze begeleiding als excellent werd beoordeeld? Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studie en we voorzien extra begeleiding voor het vak wiskunde.

5
Starten in februari

Je kunt de opleiding Ontwerp- en productietechnologie starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of door andere omstandigheden komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari. Odisee werkt met een semestersysteem:  het eerste semester start in september, het tweede in februari. Door te starten in februari studeer je drie jaar later af, ook in februari. Een studietrajectbegeleider bespreekt met jou je mogelijkheden.

6
Prima reputatie

Afgestudeerden Ontwerp- en productietechnologie genieten een uitstekende reputatie in het werkveld. Door de goede samenwerking met bedrijven en industrie kunnen we interessante stageplaatsen aanbieden. Je bent zeer gegeerd en na je studie klaar om in een bedrijf aan de slag te gaan! 

7
Gent, studentenstad bij uitstek

Hier kun je van alles genieten: gezellige terrasjes, cultuur, winkelen… ‘Studenten horen bij Gent’ is het motto van de stad Gent. Als grootste studentenstad van Vlaanderen biedt Gent een ruime waaier aan activiteiten en informatie. 

Digitaal tekenen

Onze studenten maken hun eigen digitale ontwerpen.

Ontdek meer

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht