Micro-credential Artificiële Intelligentie & Data Engineering

In de maatschappij krijgen nagenoeg alle toepassingen met AI te maken. Als IT-er moet je continu kunnen inspelen op die technologische ontwikkeling en op de steeds luider klinkende vraag om intelligent met data aan de slag te gaan. Met dit korte micro-credential maak jij bedrijven, nieuwe sectoren en overheden strategisch sterker. Want door artificiële intelligentie te ontwikkelen voor je organisatie neem je een voorsprong op de concurrenten door efficiëntiewinst en een betere klantenbinding. Dat leidt tot meer omzet en een kleinere foutenmarge in productieprocessen. Veel hangt uiteraard af van de implementatie en het “aanleren” van het geschikte algoritme.

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Odisee Continue opleiding volwassenen navorming bijscholing avondonderwijs artificial intelligence data engineering microdegree microcredential

Een micro-credential Artificiële Intelligentie & Data Engineering. Wat houdt dat nu juist in?

 • Combinatie werk en studie mogelijk
 • Concrete (bedrijfs)cases
 • Op de campus en online

Micro-credentials zijn kortdurende, diplomagerichte opleidingen voor wie al werkt. Het erkent dat je een kort leertraject afrondde van een bepaald aantal studiepunten rond een duidelijk afgebakend en samenhangend geheel van leerdoelen. Je maakt zelf de keuze om het programma in één keer of stapsgewijs te volgen, op maat van je werken leefsituatie.

Wat leer je?

Als AI-expert leer je inspelen op technologische ontwikkelingen en bedrijfsuitdagingen vertalen naar een slimme software oplossing via krachtige frameworks voor machine learning en deep learning. Daarnaast leer je als data engineer groeiende datastromen diepgaand, verwerken en patronen herkennen. Gebruikmakend van onder meer cloudtoepassingen maak je voorspellingen en bedenk je creatieve oplossingen.

Jouw programma

Opbouw van je programma

Reken alvast op een kennismakingsles en praktijkmomenten waarop je concrete (bedrijfs)cases in handen neemt. Zo bouw je je inzicht op in het ruime werkveld. Je evaluatie gebeurt door permanente opvolging en je krijgt mondelinge toelichting bij de eindopdracht(en). Lesmomenten krijg je het eerste kwartaal op campus en het tweede

kwartaal online.

AI en Data engineering schema 1

Toelatingsvoorwaarden

 • Ben je minimum 21 jaar en/of al aan de slag binnen de informaticasector? Na een intakegesprek waarin we polsen naar jouw voorgeschiedenis in systemen en netwerken kun je aan de micro-credential beginnen.
 • Boek je intakegesprek in via gesprek.ikdoeinformatica.be.

Praktisch

 • Naast de on-campus en online praktijkmomenten krijg je toegang tot een digitaal leerplatform met interactief materiaal bovenop de nodige licenties voor de vooropgestelde softwareplatformen (zoals Cisco Net Academy).
 • De opleiding is gespreid over twee semesters en telt 10 studiepunten. Dat laat toe om je werk en studie te combineren. Je opleidingsjaar bestaat uit 4 kwartalen, telkens opgedeeld in 7 lesweken en 1 feedbackweek. Op het einde ontvang je een attest.

Kwaliteitsvolle opleiding

De opleiding sluit aan bij de Europees gevalideerde beroepsprofielen van het European e-Competence Framework (e-CF).

Inschrijven

AI en Data engineering schema 2
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

 • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
 • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
 • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
 • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
 • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren