Terug naar overzicht

Opleiding Lager onderwijs

Meer weten over onze opleidingen?

VRAAG JE BROCHURE AAN!

Een creatief groepsgebeuren

De Bacheloropleiding Lager onderwijs leert je hoe je kinderen instrumenten en strategieën aanreikt om dingen te doen en te ontdekken. Zo worden ze steeds zelfstandiger. Een creatief groepsgebeuren dat zich van bij het begin op de praktijk richt, dat is de opleiding Lager onderwijs in een notendop. Je krijgt meestal les in beperkte groepen en we verwachten initiatief en interactie.

3
Campussen

Bij Odisee studeer je Lager onderwijs in Aalst (Campus Dirk Martens), Brussel (Campus Brussel) of Sint-Niklaas, drie steden met een heleboel lagere scholen. De lespraktijk bevindt zich net buiten de schoolmuren. Lager onderwijs studeren bij Odisee is daarom een ideale carrièrestart.

Campus Dirk Martens Aalst

Campus Brussel

Campus Waas Sint Niklaas

Volg nu al een echt vak aan de hogeschool

Kijk jij ook al zo reikhalzend uit naar het hoger onderwijs? Wel, dan hebben we goed nieuws voor jou! Vanaf september kunnen laatstejaars uit het middelbaar twee vakken volgen van de Lerarenopleiding bij Odisee. 

Lees meer in de brochure!

Aanmelden voor een junior college?

Stuur een mail

Nieuw!

Verplichte instaptoets voor de Lerarenopleiding

Instaptoets Lerarenopleiding?

Vanaf dit jaar moeten studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. De resultaten zijn niet bepalend om je te kunnen inschrijven, maar je moet de toets wel afgelegd hebben.

Ik wil meer weten!

Aan de slag met je diploma

Onderwijzer(es) is een erg veelzijdig beroep. Weet je nog hoe je leerde lezen? Hoe je enthousiast thuiskwam met een nieuw liedje? Het zal jou ook enorm veel voldoening schenken als je kinderen zoiets kunt leren. Lesgeven in het lager onderwijs betekent enthousiast omgaan met een groep jonge kinderen. Je leert hen de wereld ontdekken en je helpt hen zich te ontwikkelen.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
6
Troeven
1
Theorie én praktijk

Aan Odisee krijg je een stevige portie theoretische bagage maar je hebt ook veel praktijklessen (hoe verder in je studie, hoe meer): demonstratielessen, observatielessen, stages in uiteenlopende scholen enzovoort.

2
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en je bent altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

3
Kleine groepen

Je komt samen in kleine leergroepen waar je bekijkt hoe je de leerstof praktisch kunt gebruiken tijdens je stages. Je krijgt de gelegenheid om je didactische vaardigheden verder te oefenen én om concrete ervaringen te delen. Een basis voor het leven.

4
Diversiteit

In Vlaanderen zijn er nauwelijks nog scholen met alleen maar Vlaamse kinderen. Waar leer je beter met die diversiteit omgaan dan in de Brusselse en andere stagescholen?

5
Internationale ervaring

Les volgen in Europa of verder: het kan beslist! Onze derdejaarsstudenten trokken al naar Congo, Zambia en India. Ook je eigen voorstellen moedigen we aan.

6
Gemakkelijk bereikbaar

Campus Dirk Martens is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf het station van Aalst. Campus Brussel ligt op vijf minuten wandelen van het station Brussel Centraal. Campus Waas bevindt zich op 15 minuten van het station van Sint-Niklaas. Aalst, Brussel en Sint-Niklaas zijn bovendien echte studentensteden. Je hebt het er beslist naar je zin!

7
Oog op de toekomst

De Lerarenopleiding van Odisee kijkt naar de toekomst en zet in op innovatie. Zo doet de opleiding Lager onderwijs al jaren onderzoek naar co-teaching, een vernieuwende manier van lesgeven. Kinderen die overstappen van het buitengewoon naar het gewoon onderwijs, krijgen zo de ondersteuning die ze verdienen. Als student Lager onderwijs kom je al tijdens je stage in contact met co-teaching!

Louise studeert Lager onderwijs

Ruben studeert Lager onderwijs

Manon studeert Lager onderwijs

Emma studeert Lager onderwijs

Nathalie studeert Lager onderwijs

Jolien studeert Lager onderwijs

Muziek tijdens de lessen: alleen maar voordelen

Odisee-student Ruben Luyten onderzocht in zijn bachelorproef hoe leerkrachten in het lager onderwijs muziek kunnen gebruiken tijdens hun les. Tijdens wiskunde bijvoorbeeld. “Het kan, en de leerlingen doen er hun voordeel mee.”

Lees het artikel in Het Nieuwsblad
Ruben Luyten

Met een liedje onthouden de kinderen de leerstof veel beter.

Ik ben leraar. Wat is jouw superkracht?

Odisee zet leraars in de bloemetjes met badge

Op 5 oktober, internationale Dag van de Leraar, zet de Odisee‐hogeschool het beroep van leraar in de verf. De Lerarenopleiding overhandigt in de stagescholen van Odisee een ‘Ik ben leraar’‐badge aan de stagementoren. “Leraars moeten vandaag bijna supermensen zijn om alle taken te vervullen die ze hebben. Daarom steken we hun een hart onder de riem.”

Lees het persbericht

Lerarenopleiding Odisee bereidt studenten voor op co-teaching

Over twee jaar zullen alle studenten Lager onderwijs van de Odisee‐hogeschool, Campus Waas, aan co‐teaching hebben gedaan vooraleer ze in de praktijk terechtkomen. Op die manier wil Odisee een voortrekker zijn van deze innovatieve manier van lesgeven, die als gevolg van het M‐decreet stevig in opmars is.

Lees het persbericht

We leiden onze studenten op in de visie van co-teaching.

Sofie wint de Kwinta Bachelor Award

Sofie Meulemans

Bachelorproef Award voor Sofie Meulemans

In haar bachelorproef vraagt Sofie Meulemans zich af hoe je Belgische beeldende kunstenaars op een creatieve manier naar de klas kunt brengen zodat kinderen hun eigen creativiteit ontdekken en ontplooien.

"Deze bachelorproef getuigt van innovatie, passie en kwaliteit en beantwoordt aan plan, design, develop, produce, deliver and support goods and services to meet customer needs and expectations."

Kinderen leren programmeren in Codeclub Odisee

Hogeschool Odisee heeft een Codeclub opgericht. “Leerlingen uit de derde graad kunnen zich inschrijven om wekelijks hun codeervaardigheden aan te scherpen”, zegt docent Geert Callebaut. “Dit is echt leuk, we kunnen zelf spelletjes maken”, klinkt het bij de jongeren. Studenten in de lerarenopleiding bieden de lessen aan.

Lees het krantenartikel

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht