Belevingsdagen Onthaalonderwijs

Wil je extra aandacht besteden aan de opvang en opvolging van anderstalige nieuwkomersWil je jouw kennis over de mogelijkheden van onthaalonderwijs verbreden? Ben je op zoek naar manieren om de taalvaardigheid van nieuwkomers te stimuleren zodat ze vlotter aansluiting vinden bij hun medeleerlingen, de klas, de school en de bredere gemeenschap?

Dan zijn de Belevingsdagen Onthaalonderwijs iets voor jou!

Tijdens deze belevingsdagen dompelen we je onder in de wereld van het onthaalonderwijs. De belevingsdagen zijn een initiatief van het postgraduaat OKAN van hogeschool Odisee in samenwerking met experts vanuit verschillende partnerorganisaties.

OKAN
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Deze opleiding maakt deel uit van Continue

Continue is hét aanbod voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit langere opleidingen zoals bachelors, graduaten, banaba’s of postgraduaten, volledig op maat van 25-plussers. Of korte opleidingen zoals navormingen, microcredentials en studiedagen.

Continue.be is hét platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen.

Continue, dat is levenslang leren
Belevingsdagen Onthaalonderwijs

Iets voor jou?

Met deze belevingsdagen richten we ons  tot klas-, zorg- en onthaalleerkrachten, zorgcoördinatoren, … uit het basis- en secundair onderwijs. Ervaring met anderstalige nieuwkomers is geen vereiste.

Belevingsdag 1: OKAN op school - 12 mei 2023

Vanuit een Vluchtelingenspel in samenwerking met de Foyer en bezoek aan een asielcentrum in Sint-Jans-Molenbeek verkennen we de beginsituatie van anderstalige nieuwkomers. Wat is hun verhaal, wat zijn hun noden, ...? Hoe bepalen we de beginsituatie van een nieuwkomer? Welke organisaties zijn betrokken bij de opvang van anderstalige nieuwkomers?

Daarnaast vertelt dhr. Peter Bex ons hoe je onthaalonderwijs kan organiseren en wat het wettelijke kader is. Ook de ontwikkelingsdoelen, leerplannen en eindtermen van OKAN-onderwijs komen aan bod.

Je ontdekt het allemaal tijdens deze belevingsdag waarop we je helemaal onder dompelen in de OKAN-wereld!

Belevingsdag 2: Krachtig taal leren in de OKAN-klas - 27 januari 2023

Tijdens deze belevingsdag staat taal centraal. Je krijg in de voormiddag inzicht in het taalverwervingsproces van en het belang van een rijk taalaanbod voor OKAN-leerlingen. Samen onderzoeken we betekenisvolle taaltaken en leren we hoe je die kan opstellen.

In de namiddag maken we kennis met de onderwijsbib van Onderwijscentrum Brussel en verkennen er bestaande materialen. Tot slot kijken we hoe je op een rijke en kwaliteitsvolle manier in interactie kan met je leerlingen.

OKAN 1

Overtuigd? Wens je graag op de hoogte te worden gehouden?

Deze navorming is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de navorming is die je zoekt? Dan kan je meteen inschrijven!

Jongen - Gele muts
DAT IS LEVENSLANG LEREN

Meer opleidingen op Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. 

  • Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten.
  • Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden.
  • Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.
  • Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES.
  • Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.be!
Continue, dat is levenslang leren