Terug naar overzicht

Opleiding Elektromechanica

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Passie voor techniek

Machines en elektromechanische toestellen trekken je aandacht. Je vraagt je af hoe koelmachines en verwarmingstoestellen werken en je wilt meer weten over duurzaam energieverbruik. Twijfel niet: de opleiding elektromechanica is iets voor jou!

Een gevarieerde praktijkgerichte opleiding

Je kiest voor de afstudeerrichting elektromechanica of klimatisering. Elektromechanica leert je de werking en de opbouw van machines doorgronden. Wil je je verdiepen in verwarming, koeling en airconditioning, dan ga je voor klimatisering. Je specialiseren in energie behoort ook tot de opties. 

Infobrochure!

Download

A little help?

Vraag extra instapbegeleiding.

INSTAPBEGELEIDING

Bouw je eigen klimaatstation

Kom langs op 28 juni en maak kennis met de opleiding.

Meer info

Aan de slag met je diploma

Onze afgestudeerden vinden meestal werk in industriële sectoren of dienstensectoren die gebruik maken van hoogtechnologische productiemiddelen. Daar zijn ze verantwoordelijk voor de aankoop en indienststelling, het onderhoud van machines, beheer- en bewakingssystemen, sturingen, aandrijvingen, productie-eenheden enz.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
6
Troeven
1
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein. Dat blijkt uit de bevraging van de eerstejaarsstudenten over hun opleiding Elektromechanica. Zit je met een specifiek probleem dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

2
Mooie infrastructuur op je campus

De Campus Dirk Martens in Aalst is uitgerust met moderne lokalen. De campus ligt in een mooi groen gebied met een 400 parkeerplaatsen rondom het gebouw. We hebben ook een grote overdekte fietsenstalling en een overdekte brommer- en motostalplaats. Een grote sportzaal waar je als student gratis gebruik van kunt maken en her en der kun je op de campus tafelvoetbal en tafeltennis spelen. 

3
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en ben je altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

4
Starten in februari

Je kunt de opleiding Elektromechanica starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of door andere omstandigheden komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari? Dat kan!

5
Ook in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Elektromechanica volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. Je studeert de theoretische cursussen zelfstandig (thuis); voor de praktijksessies kom je naar de hogeschool.

6
Aalst, verrassende studentenstad

Naast je studie een leuke tijd als student beleven vinden we belangrijk. Aalst is misschien een klein duimpje onder de studentensteden, maar heeft enkele uitstekende troeven in handen. Aalst biedt ruime gelegenheid tot winkelen en stappen. De binnenstad is bovendien bijna geheel autovrij en staat vol met sfeervolle historische gebouwen en monumenten. Rond het Belfort bevinden zich meerdere restaurants en cafés die bij mooi weer het plein vullen met gezellige terrasjes. Als de avond valt, komen diverse kroegen en stapcafés op en rond de Grote Markt tot leven.

Bart loopt stage in Noorwegen

Ik help met het ontwerpen van waterturbines. Zo'n internationale ervaring is een echte aanrader!

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht