Terug naar overzicht

Opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Kies voor laboratoriumwerk

Je wilt mee de oorzaak zoeken van ziektes bij mens, plant of dier.  Je kunt binnen Biomedische laboratoriumtechnologie kiezen tussen twee afstudeerrichtingen: farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie of medische laboratoriumtechnologie.

Veelzijdig afwisselende opleiding

Je vertrekt van een brede algemene wetenschappelijke basis. Het eerste jaar is gemeenschappelijk maar in het tweede jaar maak je al een keuze tussen twee afstudeerrichtingen: farmaceutische en biologische of medische laboratoriumtechnologie. Een volledig semester van het derde jaar ben je op stage, eventueel in het buitenland. Je sluit de opleiding af met een bachelorproef.

Aan de slag met je diploma

Als bachelor in de Biomedische laboratoriumtechnologie zijn er verschillende jobmogelijkheden in diverse sectoren. Er is een grote vraag naar biomedische laboratoriumtechnologen maar de specifieke werkmogelijkheden zijn verschillend per afstudeerrichting.

jobmogelijkheden

Een instapcursus volgen?

Schrijf je in voor de instapcursus Chemie en Wiskunde.

Download de brochure

Inschrijven?

Schrijf je in!

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Hoe kom je elke dag naar de Technologiecampus?

Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
7
Troeven
1
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein, vraag het maar aan onze studenten. Zit je met een specifiek probleem, dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

2
Mooie infrastructuur op je campus

De Technologiecampus Gent is uitgerust met nieuwe laboratoria en praktijkklassen. Bovendien is de campus heel open en wordt er veel aandacht besteed aan groen.

3
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en je bent altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

4
Je kan starten in februari

Je kunt de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of door andere omstandigheden komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari? Dat kan!

5
Sterke interactie

Door de stages hebben docenten nauwe contacten met het werkveld. Dat komt jou als student ten goede omdat de opleiding zo altijd mee is met de meest recente evoluties en vragen van het werkveld.

6
Jobzekerheid

Afgestudeerden Biomedische laboratoriumtechnologie van Odisee genieten een uitstekende reputatie in het werkveld. Door de goede samenwerking met de laboratoria zijn onze studenten gegeerd in het werkveld. Via de jobsite van de hogeschool vind je regelmatig interessante werkaanbiedingen. Het beroep van Medisch laboratoriumtechnoloog is sinds 1993 erkend als paramedisch beroep.

7
Gent, studentenstad bij uitstek

Hier kun je van alles genieten: gezellige terrasjes, cultuur, winkelen… ‘Studenten horen bij Gent’ is het motto van de stad Gent. Als grootste studentenstad van Vlaanderen biedt Gent een ruime waaier aan activiteiten en informatie. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht