Terug naar overzicht

Graduaat in de Elektromechanische systemen

Talenthogeschool

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Wat leer je?

Met een graduaatsdiploma in de Elektromechanische systemen beschik je over een breed gamma aan vaardigheden en inzichten waarmee je vlot een machinepark kunt onderhouden en herstellen en waar nodig automatiseringen kunt bijsturen. Als goed geschoold technicus met heel wat werkveldervaring vind je beslist een boeiende job in nagenoeg alle industriële sectoren.  

Gloednieuw

Je kunt de graduaatsopleiding Elektromechanische systemen bij Odisee volgen vanaf academiejaar 2019-2020

Programma

Het modeltraject van het graduaat Elektromechanische systemen bestaat uit 120 studiepunten, verspreid over 2 academiejaren.

Je kunt kiezen tussen twee afstudeerrichtingen: Meet- en regeltechnieken of Onderhoudstechnieken. Voor beide afstudeerrichtingen worden de lessen georganiseerd in dagonderwijs. 

Werkplekleren

Tijdens je opleiding ligt de klemtoon op het werkplekleren: al doende leren op de werkplek dus. Werkplekleren is een beetje te vergelijken met stage, maar dan nog intenser: je past niet alleen toe wat je in de lessen leerde, maar draait ook echt mee op de werkvloer. Dankzij dit duaal leren merk je al snel of het beroep je ligt en ben je meteen klaar om het beroep ook uit te oefenen wanneer je je graduaatsdiploma in handen hebt. Het werkplekleren gaat van start in het tweede semester. Tijdens de volgende semesters breng je steeds meer tijd door op de werkplek.

1
Afstudeerrichting Meet- en regeltechnieken

De afstudeerrichting Meet- en regeltechnieken gaat dieper in op het PLC-programmeren en de regeltechnische automatisering van processen. Je taak zal er eerder in bestaan om de correcte werking van automatiseringen op te volgen en waar nodig bij te sturen of hierop herstellingen uit te voeren. 

2
Afstudeerrichting Onderhouds- technieken

In de afstudeerrichting Onderhoudstechnieken ga je de volledige opbouw van een industriële installatie dieper doorgronden. Hierdoor ben je in staat om een bredere waaier aan technische problemen preventief aan te pakken, op te lossen of verbetering te realiseren. 

Iets voor jou?

Het graduaat in de Elektromechanische systemen is zeker iets voor jou als je je in de meeste van de uitspraken hiernaast herkent:

  • Ik wil later aan de slag als onderhoudstechnicus of als meet- en regeltechnicus.
  • Ik ben graag uitvoerend bezig. Al doende leer ik het best!
  • Ik vind het boeiend om machines te (de) monteren, om fouten te zoeken en recht te zetten.
  • Werken met gereedschap en schema’s boeit mij.
  • Ik wil weten hoe bepaalde technologie werkt, wat de achterliggende principes zijn.
  • Vaktechnische applicaties (CAD, PLC) schrikken mij niet af.

Infobrochure

Download

FAQ

Vind hier een antwoord op al je vragen

FAQ over graduaatsopleidingen

Na je diploma

Als je je opleiding afrondt, behaal je een diploma hoger onderwijs — dat van gegradueerde — waarmee je meteen aan de slag kunt op de arbeidsmarkt. Na een graduaatsdiploma kun je natuurlijk ook verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld in 2 jaar tijd (of na een traject van 120 studiepunten) je bachelordiploma in de Elektromechanica of in de Ontwerp- en productietechnologie behalen.

Bacheloropleidingen bij Odisee