Terug naar overzicht

Graduaat in de Elektromechanische systemen

Talenthogeschool

Meer weten over onze opleidingen?

Vraag je brochure aan!

Wat leer je?

Met een graduaatsdiploma in de Elektromechanische systemen beschik je over een zeer specifieke knowhow en vaardigheden. Als goed geschoold technicus met heel wat werkveldervaring vind je beslist een boeiende job in nagenoeg alle industriële sectoren. Deze graduaatsopleiding is opgesplitst in twee afstudeerrichtingen: Meet- en regeltechnieken en Onderhoudstechnieken. 

Gloednieuw

Je kunt de graduaatsopleiding Elektromechanische systemen bij Odisee volgen vanaf academiejaar 2019-2020

Programma

Het modeltraject van het graduaat Elektromechanische systemen bestaat uit 120 studiepunten, verspreid over 2 academiejaren. Voor beide afstudeerrichtingen worden de lessen georganiseerd in dagonderwijs. 

Werkplekleren

Tijdens je opleiding ligt de klemtoon op het werkplekleren: al doende leren op de werkplek dus. Werkplekleren is een beetje te vergelijken met stage, maar dan nog intenser: je past niet alleen toe wat je in de lessen leerde, maar draait ook echt mee op de werkvloer. Zo merk je al snel of het beroep je ligt en ben je meteen klaar om het beroep ook uit te oefenen wanneer je je graduaatsdiploma in handen hebt. 

1
Afstudeerrichting Meet- en regeltechnieken

De afstudeerrichting meet- en regeltechnieken gaat dieper in op het PLC-programma en de regeltechnische automatisering van processen. Je taak zal er eerder in bestaan om de correcte werking van automatiseringen op te volgen en waar nodig bij te sturen of hierop herstellingen uit te voeren. 

2
Afstudeerrichting Onderhouds- technieken

Binnen de specifieke vakken van deze afstudeerrichting ga je de volledige opbouw van een industriële installatie dieper doorgronden. Hierdoor ben je in staat om een bredere waaier aan technische problemen preventief aan te pakken, op te lossen of verbetering te realiseren. 

FAQ

Vind hier een antwoord op al je vragen

FAQ over graduaatsopleidingen

Na je diploma

Als je je opleiding afrondt, behaal je een diploma hoger onderwijs — dat van gegradueerde — waarmee je meteen aan de slag kunt. Na een graduaatsdiploma kun je natuurlijk ook voor een bacheloropleiding kiezen.

Bacheloropleidingen bij Odisee