Terug

Hoe inschrijven met een niet-Vlaams diploma?

Hoe inschrijven met een niet-Vlaams diploma?

Indien je je diploma secundair onderwijs behaalde in een instelling buiten de Vlaamse Gemeenschap, kan je niet meteen inschrijven, ook niet als je Belg en/of Nederlandstalig bent.

Je moet eerst een aanvraag tot toelating indienen. Zo kunnen we nagaan of je aan de juiste voorwaarden voldoet om te mogen inschrijven aan een Vlaamse onderwijsinstelling.

Heb je vragen?

Neem contact op

Hoe dien je een aanvraag in?

1
Dien online een aanvraag in

Dien online een aanvraag in via de Odisee website.

In de online toepassing zal je de volgende documenten moeten opladen. 

2
Stuur de gevraagde documenten op per post.

Stuur ons de gevraagde documenten op per post nadat je je online aanvraag hebt ingediend : instructies

Deadlines?

Start je aanvraag

Start
- 1 mei 2020: niet-EER-burgers die niet in het bezit zijn van een Belgische verblijfsvergunning geldig tot 31 oktober 2020 of langer
​UPDATE: Deze deadline geldt nog steeds voor het indienen van een online aanvraag. Echter, vanwege de maatregelen die wereldwijd worden genomen mbt het coronavirus wordt de deadline om gelegaliseerde documenten en resultaten van taaltesten aan te leveren verlengd tot 1 juni 2020.
​- 15 augustus 2020: EER-burgers en niet-EER-burgers die beschikken over een Belgische verblijfsvergunning geldig tot 31 oktober 2020 of langer
- 31 januari 2021: EER-burgers en niet-EER-burgers met een langdurig verblijf in België die, na overleg met de trajectbegeleider van de opleiding, wensen te starten in het tweede semester van het academiejaar.