Terug

Afstudeerrichting Marketing

Volgende infodag?

Zaterdag 23 februari 2019

Meld je aan!

Marketeer in spe

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar vlotte commerciële medewerkers of marketingmensen. Ben je flexibel, voel je dat je commerciële aanleg hebt en dat je contactvaardig bent? Heb je interesse voor de boeiende wereld van marketing en communicatie, distributie, verkoop, evenementen en internationaal zakendoen? Wil je meehelpen aan het uitbouwen van een merk? Werk je graag mee aan de uitwerking van een marketingplan? Dan zit je goed in de opleiding Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Marketing.

2
Campussen

Je kunt de afstudeerrichting Marketing volgen in Aalst (Campus Dirk Martens) of Brussel (Campus Brussel), twee steden met een bloeiend bedrijsleven.

Campus Dirk Martens Aalst

Campus Brussel

Veel variatie

We gaan voor een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is. Tijdens onze projecten werken we opdrachten uit voor bedrijven zoals een marktonderzoek, de organisatie van evenementen of een communicatie- en marketingplan. De opleiding biedt een waaier aan kennis en vaardigheden op het vlak van marketing, ICT en talen. Aandacht gaat naar goede sociale vaardigheden: ze vormen de basis voor je latere zakelijke contacten. Het belang van online marketing wordt niet onderschat en vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. 

Waar werk je later?

Als marketeer ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om behoeftes van je doelgroep te bevredigen en producten (of diensten) aan de man te brengen. Je adviseert over nieuwe markten en producten aan de directie. Je zorgt voor een slimme en effectieve communicatiecampagne en andere manieren om een product of dienst gewild te maken. Marketing- en salestaken gaan vaak hand in hand. Eén ding is zeker: saai wordt het nooit.