Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Bedrijfsmanagement in afstandsonderwijs

Wil je een bachelordiploma Bedrijfsmanagement, maar kun je om een of andere reden geen voltijdse dagopleiding volgen? Dan biedt afstandsonderwijs misschien een uitweg. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding. Je ontvangt na afloop ook hetzelfde diploma. Je studeert deze opleiding in Aalst.

Via afstandsonderwijs bieden we enkel de afstudeerrichtingen Accountancy-fiscaliteit en Marketing aan. Het eerste jaar van de opleiding is gemeenschappelijk voor de twee afstudeerrichtingen. 

Theoretisch onderbouwd

Je krijgt een praktijkgerichte opleiding die sterk theoretisch onderbouwd is.

De opleiding combineert de volgende aspecten:

  • goede computervaardigheden;
  • een brede kennis van bedrijf en organisatie;
  • een functionele talenkennis;
  • projecten en stage.

Inschrijven

schrijf je in!

Examens en stage

Je examens vinden plaats tijdens de kantooruren, telkens op een drietal maandagen in de examenperiodes. Er is spreiding van examens voorzien in oktober en april. In de laatste fase van je opleiding staat een stage van drie maanden op het programma waarvan we de plaats en timing kunnen afstemmen op je persoonlijke situatie. Heb je relevante ervaring, dan kun je stageduurvermindering krijgen.

Praktische organisatie

Je stelt samen met de studietrajectbegeleider een studiepakket samen en stemt dat af op de tijd die je kunt vrijmaken om te studeren. Je beslist daarbij zelf hoeveel cursussen je opneemt. Je volgt het verloop van het academiejaar zoals dat is voorzien voor reguliere studenten. Dankzij aangepast leermateriaal en onze aanpak kun je je met een minimum aan contactmomenten voorbereiden op de examens. Na elk semester is er een examenperiode van drie à vier weken.

De theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen (vakken) studeer je door middel van zelfstudie. Je doet dat op je eigen tempo en hoeft er niet voor naar de campus te komen. Tijdens een startsessie krijg je alle studiemateriaal: de cursussen en een studiewijzer. Via het online discussieforum kun je contact leggen met andere cursisten. Voor de talen bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend in te stappen in oefensessies rond specifieke vaardigheden.

Leo Jansegers

Leo Jansegers legt uit

Afstandsonderwijs in het studiegebied Bedrijfskunde

Bekijk het filmpje