Terug naar overzicht

Opleiding Medische beeldvorming

Meer weten over onze opleidingen?

VRAAG JE BROCHURE AAN!

Mens ontmoet hedendaagse technologie

Medische beeldvorming is een verzamelnaam voor allerlei manieren om beelden te maken van het inwendige van de mens. Het is een ruim begrip en de wereld van de medische beeldvorming kende de laatste dertig jaar een grote technologische evolutie. Hou je van hedendaagse technologie én werk je graag met mensen? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou. Je raakt er beslist heel snel mee aan de slag.

Van eenvoudig tot complex

Je leert tijdens je opleiding de juiste technologie gebruiken om alle lichaamsdelen en -stelsels te onderzoeken en eventueel te behandelen. Na een basispakket in het eerste semester van je eerste jaar, ga je vanaf het tweede semester van je opleiding aan de slag met zowel projectieradiologie, CT, MRI, nucleaire beeldvorming, echografie als met het plannen van radiotherapeutische behandelingen. De casussen die je behandelt, worden complexer naarmate je opleiding vordert.

Aan de slag met je diploma

Medische beeldvormers hebben een gevarieerd en dynamisch beroep met veel verantwoordelijkheden. Je werk blijft mensenwerk, maar wel technisch ondersteund mensenwerk. Je bent vaak de rechterhand van de arts-radioloog en de arts-nuclearist. Een flink deel van de onderzoeken onder hun leiding voer je zelfstandig uit en je assisteert hen bij complexere onderzoeken en interventietechnieken.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag extra instapbegeleiding

INSTAPBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
6
Troeven
1
Werkzekerheid

De opleiding Medische beeldvorming kun je in Vlaanderen enkel aan Odisee volgen. Na je studies heb je dan een uitzonderlijk en daarom zeer gewild diploma in handen, met gegarandeerd snel werk. Bovendien krijg je een extra attest om klinisch met ioniserende stralen te werken.

2
Veelzijdige discipline

Als medisch beeldvormer maak je met hoogtechnologische apparatuur beelden van zorgvragers, zodat de arts een diagnose kan stellen. Je bent een allroundspecialist met kennis van de verschillende deelgebieden van de medische beeldvorming, zoals klassieke radiologie, CT-scan, magnetische resonantie, mammografie, nucleaire beeldvorming zoals PET-CT, SPECT, gammacamera. Naast beelden maken assisteer je ook bij radiotherapeutische behandelingen.

3
Persoonlijke begeleiding

Gezondheidsmedewerkers staan voortdurend stil bij hun handelen en denken na over wie ze als professional zijn. Dat is niet zo eenvoudig, maar we begeleiden je individueel om dit onder de knie te krijgen. Je wordt je bewust van je eigen talenten en mogelijkheden. Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen, die je je hele studieloopbaan opvolgt.

4
State-of-the-art skillslabs

Als je Medische beeldvorming volgt aan Odisee, dan studeer en oefen je op de Campus Brussel-Terranova, te midden van echte welzijns- en gezondheidsdiensten. We beschikken over state-of-the-art skillslabs met projectieradiografiezalen, computer- tomografie (CT), een hotlab nucleaire beeldvorming, werkstations magnetische resonantie (MRI), een behandeltafel en werkstations radiotherapie, echotoestellen... Alles om je vaardigheden onder de knie te krijgen.

5
Interessante stages

Om zeker te zijn dat technoloog echt iets voor jou is, ga je al in je eerste jaar op kennismakingsstage. Je loopt een week lang mee in een ziekenhuis en je maakt er kennis met de verschillende deelgebieden. Vanaf je tweede jaar ga je zelf aan de slag en doe je stages over heel Vlaanderen in diverse types ziekenhuizen. In je derde jaar kun je kiezen voor een korte of lange buitenlandse stage via Erasmus (Ierland, Portugal, Finland, Zweden, Estland, Zuid-Afrika…)

6
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein. Dat blijkt uit de bevraging van de eerstejaarsstudenten. Zit je met een specifiek probleem, dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

#rozijnenkoek #3D

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 17.03.2018

Alle velden zijn verplicht