Organisatie en Management

Ben je op zoek naar een opleiding met een focus op talen? Wil je je verdiepen in de gangbare computertoepassingen en je digitale skills optimaliseren? Wil je events organiseren en je verantwoordelijkheid leren opnemen bij projecten? Zoek je een opleiding waarbij communicatie erg belangrijk is? Zoek niet langer: Organisatie en Management is de perfecte opleiding voor jou.

Afgestudeerde bachelors in Organisatie en Management behoren tot de best geïnformeerde medewerkers van een bedrijf omdat ze dagelijks in contact staan met collega’s, klanten en bezoekers. Ze communiceren vlot in verschillende talen, sturen projecten aan, beheren de agenda en organiseren vergaderingen, reizen of kleine en grote evenementen. Als co-managers spelen ze een centrale rol in het dagelijkse reilen en zeilen op de werkvloer. Dankzij hen kan een manager zich optimaal op het beleid focussen.

 

organisatie en management

Start je binnenkort aan Odisee? Mis de onthaaldagen niet!

Kwaliteitsvolle opleiding

Alle opleidingen doorlopen om de zes jaar een omvattende kwaliteitscyclus, waar alle aspecten van een doorleefde kwaliteitscultuur aan bod komen: cocreatie met interne en externe belanghebbenden, kritische reflectie op basis van feiten en cijfers, heldere verbeterdoelen en grondige opvolging, interne en externe transparantie over de borging en verbetering van de onderwijskwaliteit.

Jaarplanning

Elk semester heb je twaalf weken les en daarna zijn er examens. Ongeveer in het midden van de semesters is er een lesvrije week: de herfstvakantie en de krokusvakantie. In maart vervangen we een week les door andere groepsactiviteiten zoals een realistische casus, een bedrijfsspel, bedrijfsbezoeken of gesprekken met alumni. Als student kies je zelf wanneer je in het eerste jaar vier halve dagen kijkstage loopt (Brussel) of een sociale stage doet (Aalst).

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv.

Campus Aalst of Campus Brussel

We kiezen bewust niet voor één grote opleiding op één campus, maar voor twee (quasi dezelfde) opleidingen verspreid over twee campussen. Dat zorgt ervoor dat de docenten je kennen. Met je vragen kun je dus altijd bij hen terecht en omgekeerd  spreken ze je op je sterktes aan, want ze weten dat je in een muziekband speelt of dat je cursussen geeft bij het Rode Kruis. 

Campus Aalst

De afstudeerrichting Health care management kun je enkel in Aalst volgen. Kies je voor Business & languages, bepaal je zelf of Campus Aalst of Campus Brussel jouw voorkeur geniet. Ook goed om te weten: Campus Aalst biedt beide afstudeerrichtingen van de opleiding Organisatie en management aan op afstand! Ideaal voor wie zijn of haar opleiding wil combineren met een job en/of een gezin.

Campus Brussel

In Brussel kun je enkel de afstudeerrichting Business & languages volgen. Kies je voor Brussel als studentenstad, dan ga je voor een spannende mix tussen bedrijvigheid en ontspanning. Tegelijkertijd kun je ook je talen oefenen.

 

Een opleiding Organisatie en Management. Wat houdt dat nu juist in?

 • Communicatie en talen
 • Organiseren als een pro
 • Focus op jouw interessegebied
 • Begeleiding troef

Onmisbaar in elke organisatie

Organisatie en Management is opgebouwd rond de vier rollen die je later vervult in een organisatie: co-manager, communicator, informatiebeheerder en organisator. Bedrijven staan te springen om starters met jouw vaardigheden. Bachelors in Organisatie en Management zijn veelzijdige duizendpoten met een gevarieerde job. De ene dag organiseer je een internationale videoconferentie, de volgende dag verbaas je je collega’s met een bedrijfsevenement. Afwisseling troef!

Jouw talent telt

Tijdens je opleiding werk je stap voor stap aan je talenten: ben je een organisatietalent en neem je gemakkelijk initiatief? Leg je vlot contacten of blijf je liever op de achtergrond? Communiceer je helder en aantrekkelijk of werk je liever planningen uit? Via keuzemodules, projecten, stages en buitenlandse ervaringen, vind je je eigen interesses. Want wie zijn sterke punten kent, vindt sneller de perfecte loopbaan.

Twee afstudeerrichtingen

Tijdens je opleiding werk je stap voor stap aan je talenten: ben je een organisatietalent en neem je gemakkelijk initiatief? Leg je vlot contacten of blijf je liever op de achtergrond? Communiceer je helder en aantrekkelijk of werk je liever planningen uit? Via keuzemodules, projecten, stages en buitenlandse ervaringen, vind je je eigen interesses. Bovendien heb je de keuze uit twee afstudeerrichtingen: Business & Languages (Brussel of Aalst) of Health Care Management (Aalst).  

Laat je overtuigen door onze studenten

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een bacheloropleiding?

 • Op afstand

  Op Campus Aalst wordt Organisatie en Management ook aangeboden via hoger afstandsonderwijs (HAO). Dat is een systeem van begeleide zelfstudie. Aan de hand van studiemateriaal bereid je je zelfstandig voor op de examens. HAO wil vooral tegemoetkomen aan de behoeften van wie een job wil combineren met studeren. Het einddoel is hetzelfde als dat van onze bacheloropleiding in dagonderwijs, enkel de weg ernaartoe verschilt.

 • Geen nummer

  Bij Odisee ben je geen nummer. We houden de groepen bewust klein zodat het contact tussen docenten en studenten laagdrempelig blijft. Daarnaast zetten we ook in op persoonlijke begeleiding. Dat doen we aan de hand van permanente evaluatiemomenten, kennismakingsactiviteiten en coachingsessies voor eerstejaars, POP-sessies en feedbackgesprekken met persoonlijk advies, bedrijfsbezoeken, sollicitatietraining en persoonlijke stagebegeleiding.

 • Ondernemende student

  Ben je van plan om een eigen zaak uit de grond te stampen, dan kun je het traject voor ondernemende studenten volgen waarin je meer flexibiliteit krijgt dan bij het modeltraject.

In het begin wist ik nog niet zeker welke professionele richting ik uit wou na mijn bacheloropleiding. Maar dankzij de diversiteit aan lessen kon ik doorheen de opleiding de knoop doorhakken. Zo koos ik voor een stage bij Proximus IT, waar mij uiteindelijk een contract als recruiter werd aangeboden.
Anis Ajari
Oud-student Organisatie en Management
Office management afstudeerrichting Business & languages - Anis Ajari
Wat moet je verwachten?

Handen uit de mouwen en met de voeten in de praktijk

Leren in de praktijk

Al in het eerste jaar verken je het werkveld tijdens een sociale stage (Aalst) of een kijkstage (Brussel). In het tweede jaar ga je zeven tot acht weken zelf aan de slag in een bedrijf. Het derde jaar sluit je af met een stage van vijftien weken. Daarnaast leer je events plannen, organiseren en uitvoeren. Dat kan gaan van een fietstocht, een bouwbeurs, een duurzaamheidscongres, een vrijwilligersfeest tot een medisch symposium of een studiereis. Om je zo actief mogelijk te betrekken bij het werkveld, worden op regelmatige basis bedrijfsbezoeken bij partnerorganisaties georganiseerd.

Bekende partners uit het werkveld

Binnen afstudeerrichting Business & languages werken we samen met bedrijven als Coca-Cola, Procter & Gamble, EY, Jan De Nul, BSH (Bosch, Siemens), Daikin, AMAB, BMA ergonomics, Stibbe en SD Worx om je optimaal te laten proeven van je toekomstige werkterrein. Movianto, Neutraal Ziekenfonds, D.R.U.G. Gent, het Daenshuis, OLV en UZ Brussel, Wit-Gele Kruis, CRI Gent, Remedus, HDMP Anderlecht, Pharmabedrijven, Valesta en Synteract (in functie van een attest Good clinical Practice) zijn partners van Health care management. Ook rekruteringsexperts en professionele carrièreplanners (zoals Bright Plus, Robert Half (Office Team), Rainbow Group, Excel Careers, Randstad) zijn onze vaste partners.

Lean management training

Als je afstudeert, ben je een kei in het implementeren van verbeterprocessen in een organisatie. Afhankelijk van je afstudeerrichting ligt de focus op de organisatorische context (Business & Languages) of op de medische context (Health Care Management).

Ga 100% voor je eigen talent

We begeleiden je 100% op je weg naar zelfkennis. Samen met je docenten en medestudenten ontdek jij waar je sterk in bent. Verder brengen we je ook in contact met oud-studenten. Zo krijgt je toekomst geleidelijk vorm. Via het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) leer je ook je eigen talenten en sterktes te benoemen. In de POP-sessies staan we stil bij de ‘lessons learnt’, zodat je ontdekt welke job en welke context optimaal aansluiten bij je profiel.

wat kan je verwachten
Na je diploma

En wat nadat je je diploma behaald hebt?

Als afgestudeerde bachelor Organisatie en Management kun je in heel veel sectoren terecht, van administratie, over sales, human resources, aankoop, toerisme tot de culturele sector... Je hebt bovendien de keuze uit een waaier aan functies. 

 

Je kunt aan de slag als

 • Office manager
 • Executive assistant
 • Customer service officer
 • Commercieel bediende
 • Sales support
 • HR-medewerker
 • Recruitment officer
 • Projectmanager
 • Praktijkassistent
Wat na je diploma 2

Of wil je verder studeren?

Met een diploma Organisatie en Management op zak kun je meteen aan de slag, maar je kunt ook verder studeren. Denk aan een schakelprogramma naar een academische master in talen (Meertalige communicatie, Vertalen, Tolken, Journalistiek, Communicatiewetenschappen,...), economie (Handelswetenschappen, Informatiemanagement, Bedrijfskunde) of zorg (Management en beleid van de gezondheidszorg). 

Een postgraduaat zoals Sales Management, HRM, Digitale Marketing of Zorgmanagement behoort eveneens tot de mogelijkheden. 

Wil je graag lesgeven, dan is de specifieke lerarenopleiding iets voor jou. 

Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je verder op de website bij odisee.be/vrijstellingen.

 • 6
  Campussen
 • + 10.000
  Studenten
 • 25
  Bacheloropleidingen
 • 9
  Graduaatsopleidingen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?

Jongen - Gele muts