Organisatie en management - Business & languages op maat van volwassenen

Binnen de afstudeerrichting Business & languages leer je vlot communiceren in verschillende talen, projecten aansturen, agenda's beheren en vergaderingen en evenementen organiseren. Maak je maar op om als co-manager een centrale rol op te nemen op je toekomstige werkvloer!  Voor je je gaat inschrijven voor deze opleiding, neem je contact op met de trajectbegeleider om een intakegesprek te boeken.

Met Odisee Continue bieden wij een uitgebreid aanbod aan iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk ontwikkelen of omscholen.

Odisee Continue opleiding volwassenen avondonderwijs Organisatie en management business languages talen

Een opleiding Organisatie en management - Business & languages. Wat houdt dat nu juist in?

Wil je aan de slag in organisatie en management, human resources of customer support? De bachelor Organisatie en management - Business & languages maakt het mogelijk.  Dankzij het traject in afstandsonderwijs kun je jouw studie combineren met je huidige job en je gezinsleven. Voor je gaat inschrijven neem je contact op met de trajectbegeleider om een intakegesprek te boeken.

 • Persoonlijk studietraject
 • Combinatie mogelijk met je job en je gezin
 • Je bent geen nummer
 • Focus op je talent
 • Talenknobbel: check!

Het curriculum van de afstudeerrichting Business & languages is opgebouwd vanuit verschillende beroepsrollen in diverse bedrijfscontexten, zoals sales en hr. Je wordt opgeleid naar het niveau van co-manager, een professional die meedenkt met het beleid en het management effectief ondersteunt. De afstudeerrichting mikt op tewerkstelling in een brede waaier van sectoren, vaak binnen knelpuntberoepen. Denk maar aan executive assistant, customer service officer, commercieel bediende, sales support, hr-medewerker, recruitment officer, accountmanager ...

Jouw talent telt

Tijdens je opleiding werk je stap voor stap aan je talenten: ben je een organisatietalent en neem je gemakkelijk initiatief? Leg je vlot contacten of blijf je liever op de achtergrond? Communiceer je helder en aantrekkelijk of werk je liever planningen uit? Via keuzemodules, projecten, stages en buitenlandse ervaringen, vind je je eigen interesses. Want wie z’n sterke punten kent, vindt sneller de perfecte loopbaan.

Afstandsonderwijs

Als afstandsstudent volg je dezelfde vakken als dagstudenten maar volgens een persoonlijk studietraject.
Dat wil zeggen dat je de opleidingsonderdelen spreidt over een langere periode, zoals het jou het beste uitkomt. Elke afstandsstudent heeft dus een uniek programma. 

Waarom studeren bij Odisee?

Laat je overtuigen door onze studenten

Kenmerken

Wist je dat dit mogelijk was binnen een bacheloropleiding?

 • Heb je al werkervaring in de sector?

  Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen op basis van Eerder Verworven Competenties. Volgde je al hoger onderwijs in een aanverwante richting? Dan kun je verworven credits laten erkennen als Eerder Verworven Kwalificaties om vrijstellingen te krijgen. Daarnaast is het mogelijk om een vrijstelling te krijgen voor Frans, Engels (en bij Business & languages ook voor Duits of Spaans) als je slaagt voor een taaltest. Meer info krijg je van de trajectbegeleider.

 • Starten in februari

  Het is ook mogelijk om je opleiding te starten in februari, bij de start van het tweede semester.

 • Voltijdse dagopleiding

  Als je werk- en privésituatie het toelaat, ben je als volwassene uiteraard ook welkom om samen met onze reguliere studenten een opleiding te volgen in voltijds dagonderwijs. De kans bestaat dat je recht hebt op vrijstellingen dankzij je eerder behaald diploma of je werkervaring. 

IETS VOOR JOU?

Business & languages, iets voor jou?

 • Je houdt van talen leren, communiceren en onderhandelen.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je werkt graag aan de computer.
 • Je wil later werken in een kleine of grote organisatie, al dan niet met internationale uitstraling.
Meisje - nadenkend
Ik heb 14 jaar gewerkt als analistprogrammeur. Hoewel ik mijn job nog graag deed, wou ik mijn carrière toch een andere richting geven. Dus koos ik voor Business & languages in afstandsonderwijs. Ik zit in de laatste fase van mijn opleiding en vond een leuke en gevarieerde nieuwe job.
Taïs Coppens
Studente Business & languages
Wat moet je verwachten?

Handen uit de mouwen en met de voeten in de praktijk

Begeleide zelfstudie

Tijdens een startsessie aan het begin van het academiejaar krijg je jouw studiemateriaal, een introductie tot de digitale leeromgeving Toledo en tot de opleidingsonderdelen die je opneemt. Daarnaast vind je op Toledo voor elke cursus een studiewijzer, zodat je weet wat de hoofdzaken zijn, waar de valkuilen zich situeren en welke tips en tricks je kunnen helpen bij het verwerken van de leerstof. Zo kun je maximaal zelfstandig aan de slag. Alle theoretisch georiënteerde opleidingsonderdelen verwerk je namelijk via begeleide zelfstudie.

Daarbij sta je natuurlijk niet alleen. Elk vak heeft een begeleidende docent, die bereikbaar is per mail, MS Teams of op de campus. We organiseren ook een beperkt aantal digitale contactmomenten, meestal op maandagavond. De data worden bij de start van het academiejaar bekendgemaakt. Tijdens die momenten gaan we dieper in op vooraf geformuleerde vragen van studenten. Op het startmoment en tijdens de contactmomenten leg je bovendien contact met andere cursisten, zodat je elkaar kunt helpen bij vragen of problemen.

Stage

In de laatste fase van je opleiding staat een stage van drie maanden op het programma. Heb je relevante werkervaring, dan kun je stageduurvermindering krijgen. De plaats en periode van de stage wordt in samenspraak met de trajectbegeleider afgestemd op je persoonlijke situatie. Zo kun je bijvoorbeeld stage lopen op je eigen werkplek, als de taken die je uitvoert aansluiten bij de competenties die je als bachelor in Organisatie en management onder de knie moet krijgen. 

Examens

Je digitale examens vinden meestal plaats op maandag tijdens de kantooruren, in januari en in mei/juni. Voor een aantal vakken kun je vervroegd examen afleggen in december en april om de examenlast te spreiden. Daarnaast kun je aansluiten bij de examens van de dagstudenten. Slaag je niet in de eerste zittijd, dan heb je steeds een tweede examenkans in augustus/september.

Bekende partners uit het werkveld

Binnen afstudeerrichting Business & languages werken we samen met bedrijven als Coca-Cola, Procter & Gamble, EY, Jan De Nul, BSH (Bosch, Siemens), Daikin, AMAB, BMA ergonomics, Stibbe en SD Worx om je optimaal te laten proeven van je toekomstige werkterrein. 

Handen uit de mouwen
Na je diploma

In welke job kom je terecht met dit (extra) diploma

Als afgestudeerde bachelor Organisatie en management - Business & languages  kun je in heel veel sectoren terecht, van administratie, over sales, human resources, aankoop, toerisme tot de culturele sector... Je hebt bovendien de keuze uit een waaier aan functies. 

Welke jobs wachten op jou?

 • Office manager
 • Executive assistant
 • Customer service officer
 • Commercieel bediende
 • Sales support
 • HR-medewerker
 • Recruitment officer
 • En nog veel meer!
Wat na je diploma 2

Bachelors in Organisatie en management spelen als co-manager een centrale rol in het dagelijkse reilen en zeilen op de werkvloer. Dankzij hen kan een manager zich optimaal op het beleid focussen.

Financiële steun

Ga je als volwassene (opnieuw) studeren, dan heb je in sommige gevallen recht op een vorm van financiële tegemoetkoming. Denk aan opleidingscheques, het Vlaams opleidingskrediet, KMO-portefeuille, een studietoelage van de Vlaamse overheid, een statuut als student-zelfstandige ... Je vindt alle uitleg, voorwaarden en de aanvraagprocedures via de onderstaande pagina's.

Studeren als werkzoekende

Ben je werkzoekend, dan kun je onder bepaalde voorwaarden een hoger diploma halen met behoud van je werkloosheidsuitkering. Als de opleiding die je kiest erkend is als OKOT-opleiding (voluit: onderwijskwalificerend leertraject, dat leidt tot een knelpuntberoep) word je bovendien automatisch vrijgesteld van beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, krijg je je inschrijvingsgeld en materiaalkosten terugbetaald en kom je in aanmerking voor vergoedingen zoals een verplaatsingsvergoeding. In andere gevallen moet je hiervoor eerst een aanvraag indienen bij de VDAB. Telt je studieprogramma minder dan 27 studiepunten of vallen de lessen ‘s avonds en/of op zaterdag, dan moet je sowieso beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. 

Meer tijd voor je studie

Afhankelijk van de plaats waar je werkt en de opleiding die je volgt, heb je mogelijk recht op Vlaams opleidingsverlof, betaald educatief verlof of vormingsverlof. Dat wil zeggen dat je soms afwezig mag zijn van het werk om naar de les te gaan of te studeren, met behoud van loon. Of misschien kom je wel in aanmerking voor tijdskrediet of Vlaams zorgkrediet.

Campus Aalst

Campus Aalst is uitgerust met moderne lokalen. Voor projecten en praktijksessies kun je terecht in goed ingerichte labo’s. Rondom het gebouw liggen vierhonderd parkeerplaatsen, een grote overdekte fietsenstalling en een overdekte stalplaats voor motorfietsen. De campus ligt vlak bij de afrit van de autosnelweg en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De grote sportzaal kun je naar hartenlust (en gratis) gebruiken en her en der kun je op de campus tafelvoetbal en tafeltennis spelen. Het draadloos internet is op de hele campus gratis ter beschikking. Ontspannen doe je in het salon aan de ingang van onze hogeschool.

 

 • 6
  campussen
 • + 11.000
  studenten
 • 27
  bacheloropleidingen
 • 12
  graduaatsopleidingen
 • 1 op 4
  volgt een opleiding op maat van volwassenen
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Werken en studeren combineren is niet vanzelfsprekend. Maar maak je geen zorgen, bij Odisee sta je er niet alleen voor. Wij bieden werkende studenten een hele waaier aan extra voorzieningen. Ontdek waar wij je mee kunnen helpen! 

 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten?