Technologiecampus Gent

Welkom van 10u tot 14u

Zaterdag 6 maart digitale infodag

Info en aanmelden

Technologiecampus

Technologie is de passie die door de campus van Odisee in Gent stroomt, en die passie willen we graag met je delen. Daarom heeft Odisee op haar Technologiecampus sterk geïnvesteerd in modern ingerichte laboratoria en infrastructuur. Je vindt er een studentenrestaurant met een ruim aanbod aan warme maaltijden, belegde broodjes en snacks.

De campus

De Technologiecampus is een gezellige campus met veel groen en een bijzondere aandacht voor milieuzorg, geconcretiseerd via de deelname aan het Milieucharter. Je studeert aan de rand van de stad, op wandel- en fietsafstand van het centrum. De Technologiecampus is gemakkelijk bereikbaar: de trams en bussen stoppen voor de campus en je kan er gratis parkeren. Je hebt hier het gezelschap van 3500 medestudenten. 

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Hoe kom je elke dag naar de Technologiecampus?

Vind je weg op de campus

contact

Technologiecampus Gent
Gebroeders De Smetstraat 1
9000 Gent
T 09-265 86 10
E info.gent@odisee.be

Bereikbaarheid

Campus Gent is heel gemakkelijk te bereiken, op welke manier je ook komt: met het openbaar vervoer, met de auto of met de fiets. De hoofdingang van de Technologiecampus bevindt zich aan het Griendeplein. Je kunt je parkeren boven- of ondergronds. Naast het receptiegebouw zijn parkeerplaatsen voor bezoekers. Meld je altijd aan bij de receptie!
Opgelet: sinds 1 januari 2020 is de Gentse binnenstad een lage-emissiezone geworden. Alle info vind je hier.

Hoe er geraken?

 • Met het openbaar vervoer
 • Met de auto
 • Met de fiets - eventueel combinatie P&R
 • Met de autobus

Vanuit Sint-Pietersstation: tram 1 (halte Rabot) of tram 4 (halte Rabot of Brugsepoort).

Vanuit andere richtingen: halte Rabot.

 • bus 52 - Boekhoute-Assenede-Gent Zuid
 • bus 53 - Bassevelde-Ertvelde-Gent Zuid
 • bus 54 - Evergem Doornzele-Gent
 • bus 65 - (Ursel-)Zomergem-Gent Arteveldepark
 • bus 67 - Eeklo PTI-Waarschoot-Zomergem-Gent Arteveldepark
 • bus 69 - (Eeklo-)Waarschoot-Gent 

Vanuit andere richtingen: halte Brugsespoort/Begijnhoflaan (van daaruit enkele minuten naar achterzijde campus in Guldenvliesstraat/Bargiekaai).

 • bus 3 - Mariakerke Post-Gentbrugge Braemkasteel
 • bus 17 - Drongen Station-P&R Oostakker
 • bus 18 - (Merendree)-Drongen Luchteren-P&R Oostakker
 • bus 38 - Gent Blaarmeersen-Sint-Amandsberg Achtendries
 • bus 39 - Gent Blaarmeersen-Oostakker Dorp

Wegens werken in centrum Gent (Kobra-project) volgen sommige buslijnen een omleiding. Meer info op De Lijn.
         

E40 Brugge-Oostende: afrit 13 Drongen. Volg de Drongensesteenweg tot aan de kleine ring. Sla rechts af op de Rooigemlaan en links af op de Nieuwe Wandeling. Ga rechtdoor tot aan de lichten bij het Griendeplein. Sla daar links af. Rijd via de Gebroeders De Smetstraat 1 de campus binnen.

E40 Brussel-Aalst: afrit 14 Sint-Denijs-Westrem. Volgt de ring (R4) richting Eeklo. Neem afrit Gent-Blaarmeersen en volg richting Gent. Aan de kleine ring sla je rechts af op de Rooigemlaan en links af op de Nieuwe Wandeling. Ga rechtdoor tot aan de lichten bij het Griendeplein. Sla daar links af. Rijd via de Gebroeders De Smetstraat 1 de campus binnen.

E40/E17 afrit Gent-centrum / andere richtingen. Volg de kleine ring richting Eeklo. Rijd door tot de Nieuwe Wandeling en sla daar rechts af. Ga rechtdoor tot aan de lichten bij het Griendeplein. Sla daar links af. Rijd via de Gebroeders De Smetstraat 1 de campus op.

Eeklo (N9). Volg de N9 richting Gent en rijd voorbij de Palinghuizen. Bij de volgende brug aan de Nieuwe Vaart ga je het water over en rijd je rechtdoor de Gebroeders De Smetstraat in. Je rijdt via de Gebroeders De Smetstraat 1 (op het einde rechts) de campus op.

Gelieve met de autobus de campus niet op te rijden. Parkeren, afzetten en ophalen van passagiers kan op de Bargiekaai langs het water (ter hoogte van de Honda Garage).