Terug naar overzicht

Secundair onderwijs

Secundair onderwijs

Zaterdag 23 juni 2018

Infodag

Laat weten dat je komt

Groei naar volwassenheid

De Bacheloropleiding Secundair onderwijs leert je jongeren ondersteunen in hun ontplooiing en groei naar volwassenheid. Odisee biedt je daarbij de keuze uit een breed pakket onderwijsvakken die je flexibel kunt combineren.

3
Campussen

Bij Odisee studeer je Secundair onderwijs in Brussel (Campus Brussel), in Dilbeek (Campus Parnas) of in Sint-Niklaas (Campus Waas).

Campus Brussel

Campus Parnas

Campus Waas

Kies twee onderwijsvakken

Je legt je toe op twee onderwijsvakken die je later wilt geven. In principe kun je alle vakken combineren. De enige beperking is de praktische haalbaarheid van je combinatie. Je kunt dus kiezen wat je persoonlijk het meest interesseert. 

Welke combinaties zijn mogelijk?

Stage vanaf het eerste jaar

Naarmate je opleiding vordert, heb je steeds minder les en steeds meer stage. Om je vlot te laten wennen aan de schoolomgeving, bouwen we het stagetraject geleidelijk op. Je begint met observaties. Daarna maak je sterk begeleide didactische oefeningen, gevolgd door een participatie of introductiestage met de eerste opdrachten. Pas daarna zet je je eerste stappen in het echte lesgeven. 

Volg nu al een echt vak aan de hogeschool

Kijk jij ook al zo reikhalzend uit naar het hoger onderwijs? Wel, dan hebben we goed nieuws voor jou! Vanaf september kunnen laatstejaars uit het middelbaar twee vakken volgen van de Lerarenopleiding bij Odisee. 

Lees meer in de brochure!

Aanmelden voor een junior college?

Stuur een mail

Nieuw!

Verplichte instaptoets voor de Lerarenopleiding

Instaptoets Lerarenopleiding?

Vanaf dit jaar moeten studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. De resultaten zijn niet bepalend om je te kunnen inschrijven, maar je moet de toets wel afgelegd hebben.

Ik wil meer weten!

Aan de slag met je diploma

Als leraar of lerares begeleid je jongeren in hun persoonlijkheidsgroei, in hun zoektocht naar volwassenheid én je onderwijst hen in je favoriete vakgebied. Het eist je volledige inzet maar schenkt ook erg veel voldoening. In tegenstelling tot je collega’s uit het kleuter- en het lager onderwijs sta je niet de hele dag voor dezelfde klas. Je bereikt dus een veel grotere groep leerlingen. 

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
5
Troeven
1
Combinatie van praktijk en theorie

Aan Odisee krijg je een stevige theoretische bagage. Maar je hebt ook veel praktijk (hoe verder in je studie, hoe meer): onder andere demonstratielessen, expressiestages, observatielessen en stages in uiteenlopende onderwijsvormen komen aan bod.

2
Persoonlijke begeleiding

We doen er bij Odisee alles aan om je slaagkansen te maximaliseren met bijvoorbeeld doelessen, projecten in groep, groepssessies over studievaardigheden en faalangsttraining. Je komt samen in kleine leergroepen en bekijkt hoe je de leerstof praktisch kunt gebruiken tijdens je stages. Bovendien kun je altijd aankloppen bij je docenten en studiecoaches: persoonlijk contact staat centraal.

3
Diversiteit

In Vlaanderen zijn er nauwelijks nog scholen met alleen maar Vlaamse jongeren. Nergens anders leer je beter met die diversiteit in het onderwijs omgaan dan in de Brusselse en andere stagescholen.

4
Internationale ervaring

Les volgen in Europa of verder: het kan beslist! Onze studenten trekken de hele wereld rond, van Oslo naar Ghana. Ook je eigen voorstellen moedigen we aan.

5
Gemakkelijk te bereiken

Met de trein ben je in no time op Campus Brussel, die ligt op vijf minuten wandelen van het station Brussel Centraal. Campus Parnas ligt naast het station van Dilbeek en Campus Waas bevindt zich op 15 minuten van het station van Sint-Niklaas. Brussel en Sint-Niklaas zijn overigens aangename studentensteden, ook op kot!

"Eindelijk een van ons voor de klas."

Emel

Oud-student Emel Avdulai in De Standaard

"Er leven nog veel misverstanden: dat je als moslim bijvoorbeeld geen les kunt geven in een katholieke school. Maar dat  is helemaal geen probleem. Ik doe gewoon mee met de ramadan en dan vragen de leerlingen  ’s middags bezorgd of ik nog  geen honger en dorst heb."

Lees het artikel

Studenten spelen cliniclown voor zieke kinderen

Laurence, Yasmina en Chana, studenten van de opleiding Secundair onderwijs Project kunstvakken van Odisee speelden cliniclown in het AZ. Na enkele circusinitiaties en een workshop clownerie gingen ze tijdens de lessen aan de slag om een circusact te maken op maat van de pediatrie in het ziekenhuis.
 
Lees het volledige artikel

Ik ben leraar. Wat is jouw superkracht?

Odisee zet leraars in de bloemetjes met badge

Op 5 oktober, internationale Dag van de Leraar, zet de Odisee‐hogeschool het beroep van leraar in de verf. De Lerarenopleiding overhandigt in de stagescholen van Odisee een ‘Ik ben leraar’‐badge aan de stagementoren. “Leraars moeten vandaag bijna supermensen zijn om alle taken te vervullen die ze hebben. Daarom steken we hun een hart onder de riem.”

Lees het persbericht

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info

Kom naar de infodag van 08.09.2018

Alle velden zijn verplicht