Herinschrijven

Was je vorig academiejaar al student bij Odisee en ben je niet uitgeschreven in de loop van dat academiejaar? Wil je inschrijven voor volgend academiejaar, in dezelfde of in een andere richting? Herinschrijven is de boodschap. 

Wanneer herinschrijven?

Ben je voor alles geslaagd? Dan krijg je enkele dagen na de bekendmaking van je resultaten in juni een herinschrijvingsmail. In het andere geval krijg je de herinschrijvingsmail in september, enkele dagen na de bekendmaking van de resultaten van de tweede examenperiode. 

Herinschrijven kan t.e.m. 10 oktober. Nadien heb je een toelating nodig. 

Hoe herinschrijven?

Je kan de herinschrijvingsapplicatie openen via het studentenplatform > Mijn herinschrijving. Doorloop alle stappen binnen deze herinschrijvingsapplicatie.

Ga naar 'Mijn herinschrijving'

Indien je na 10 oktober wil herinschrijven moet je je toelatingsdocument mailen naar de dienst Studentenadministratie die je herinschrijving zal verwerken. 

Wat na herinschrijving?

Na je herinschrijving ontvang je in je Odisee-mailbox een driedelig attest van inschrijving (voor de aankoop van een abonnement bij de NMBS, MIVB, de Lijn…) en een rekeningoverzicht voor de vaste kost van je inschrijving. Ben je een niet-beursstudent dan ontvang je na de goedkeuring van je individueel studieprogramma (ISP) een tweede rekeningoverzicht met het resterende bedrag (op basis van je effectief aantal opgenomen studiepunten).

Een succesvolle start

Meer informatie rond de onthaaldagen, de start van het academiejaar, aankopen van je cursussen en handboeken, registratie van je individueel studieprogramma, uurroosters en klasgroepen… vind je bij Studeren@Odisee > Klaar voor de start > Een succesvolle start. 

Studenten zittend in het gras