Microcredentials en microdegrees

Microdegrees en microcredentials zijn kortdurende, diplomagerichte opleidingen, bedoeld voor professionals of geïnteresseerden die zich willen verdiepen in een bepaald onderwerp. Het aanbod richt zich op actuele en relevante thema's van de sector en zijn verbonden aan onze bacheloropleidingen.

In vergelijking met microcredentials, bestaan microdegrees doorgaans uit meerdere opleidingsonderdelen en omvat meer studiepunten. Je maakt zelf de keuze om het programma in één keer of stapsgewijs te volgen, op maat van je werk en leefsituatie. Microcredentials zijn vaak korter en qua inhoud meer afgebakend. 

Bij succesvolle afronding ontvang je een creditbewijs. Dit geeft erkenning aan de behaalde leerresultaten en kan mogelijk een opstap zijn naar een bacheloropleiding van Odisee. 

accounting administration
Opleidingsoverzicht microcredentials en microdegrees

Onze microcredentials en microdegrees

 

 

 • Microcredential Systemische transformatie

  Alles werkt in systemen. Verander je een element in het systeem dan verandert de rest mee. Als je in jouw organisatie of voor jouw initiatief duurzame verandering wil faciliteren dan is systeemdenken onmisbaar. Maar hoe begin je daaraan? Hoe pak je systemische transformatie aan? Deze microcredential biedt hierop het antwoord. Het geeft je inzichten in en tools voor systemische verandering. De ideale start voor elke ervaren professional die begaan is met duurzaamheid en concrete veranderingen mogelijk wil maken!

 • Microdegree Werken met mensen: basisvaardigheden

  In deze microdegree ligt de nadruk op leren communiceren als een social professional. Theoretische onderbouw krijg je via het vak 'Pedagogiek'. Daarnaast kies je één of twee keuzevakken

  Een prima kans voor mensen die al ervaring hebben in een sociaal beroep en die zich heel gericht willen bijscholen in een hogeschool. 

 • Microcredentials energietechnologie

  Heb je interesse in een kortlopende verdieping rond thema’s als gebouwenbeheer, industrieel elektrische ontwerpen of PLC-programmatie? Bij de opleiding Energietechnologie kun je vanaf september drie boeiende microcredentials volgen. 

 • Microdegree Cybersecurity Specialist

  Dit microdegree bekijkt cybersecurity van drie kanten (techniek, organisatie en mensen) en gaat vooral dieper in op het luik techniek en systemen.

 • Microdegree Clinical Trial Assistant

  Ben jij een zorgprofessional en wil je de wereld van wetenschappelijk onderzoek verkennen? Of ben je administratief sterk en wil jij meewerken aan nieuwe medische behandelingen en medicatie? Dan kun je bij ons terecht voor een microdegree Clinical Trial Assistant.

 • Microdegree Medische registratie

  Ben jij een zorgprofessional, een bachelor of master met een andere vooropleiding en gebeten om te weten welke code aan een bepaalde diagnose en behandeling kan toegewezen worden? Ben je iemand die een medisch dossier helemaal kan uitpluizen om je er een zo volledig mogelijk gecodeerd beeld van te vormen? Dan is deze microdegree voor jou!

 • Microdegree Artificiële Intelligentie & Data Engineering

  Met dit korte microdegree maak jij bedrijven, nieuwe sectoren en overheden strategisch sterker. Want door artificiële intelligentie te ontwikkelen voor je organisatie neem je een voorsprong op de concurrenten door efficiëntiewinst en een betere klantenbinding.

 • Opfriscursus leraarschap, didactiek en onderwijspraktijk

  Het lerarentekort leidt zij-instromers meer dan ooit naar het onderwijs en tegelijkertijd vraagt de modernisering van het onderwijs specifieke lerarencompetenties. Heb je al een lerarendiploma en wil je na een omzwerving in de privésector terug naar het onderwijs, maar zijn je lerarenskills wat onder het stof geraakt? Dan is deze microcredential iets voor jou!

 • Microcredentials Informatica

  Als leraar kun jij op een school mee het verschil maken! Je kunt je verder professionaliseren op vlak van ICT-vaardigheden door het volgen van ons aanbod micro-credentials. De micro-credentials richten zich op alle leraren secundair onderwijs, niet enkel op leraren informatica.

 • Microcredentials Elektromechanica

  Interesse in robotica? De opleiding Elektromechanica biedt twee micro-credentials aan: een introductie in robotica en robotica voor gevorderden. 

 • Microcredentials Agro- en biotechnologie

  Interesse in aquacultuur of proefdierkunde? De opleiding Agro- en Biotechnologie biedt micro-credentials in deze interessegebieden aan. Voor proefdierkunde krijg je een licentie die je nodig hebt om in het werkveld aan de slag te gaan. 

Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?

Inschrijven

Ben je er helemaal klaar voor en zie je studeren helemaal zitten? 

 

Coaches staan klaar

Mail ons gerust met jouw vragen over het aanbod en het inschrijven

Op de pagina's van de micro-degrees en microcredentials is het e-mailadres van de trajectbegeleider te vinden, die je meer inhoudelijke informatie kan geven.

Jongen - Gele muts
Meer dan een opleiding

Co staat voor samen, we pakken je studie samen aan!

Naast opleidingen biedt Odisee een hele waaier aan extra voorzieningen. Zoek je een kot? Doe je aan topsport? Leef je met een functiebeperking? Heb je het financieel wat moeilijker? ... Ontdek waar wij je mee kunnen helpen!