Gepubliceerd op 13-12-2023

Vijf leercentra, één visie: najaarsnieuws

De kerstvakantie nadert met rasse schreden, maar van het winterslaapje nog geen spoor in de leercentra, integendeel! 

Vijf leercentra, één visie: Odisee heeft leercentra op vijf campussen. Zonder de eigenheid van elke campus uit het oog te verliezen, bouwen we samen aan het leercentrum van de toekomst. Daar hoort professionalisering en gluren bij de buren bij: vier medewerkers volgden de interne opleiding Projectmanagement en twee afgevaardigden van het leercentrum gingen samen met IT en ICTO hun licht opsteken in Kortrijk, bij de collega’s van KULAK en VIVES. Een mooi aanbod aan opnamestudio’s werkte inspirerend.

opnamestudio met drie schermen

Campus Aalst

De verbouwingen zijn ondertussen goed op weg. De binnentrap en de borstwering werden in beton gegoten. Ook de mannen van de technische dienst werkten hard verder en haalden het verlaagde plafond overal weg.  

Bedankt voor de talrijke inzendingen voor de wedstrijd voor een naam voor het leercentrum. We zagen al heel wat leuke voorstellen binnenkomen. Na een stemronde komt de commissie samen om de nieuwe naam definitief vast te leggen. En natuurlijk kennen we dan ook de winnaar van de Fnac-bon. 

De uitleen van CodesCool-materiaal zit sinds dit academiejaar bij het leercentrum. De reservaties van studenten en externe gebruikers via Cheqroom, lopen vlot binnen. Ook interesse? Vergeet niet je locatie aan te passen van Campus Aalst naar CodesCool Aalst.

vide

Campus Brussel

In Brussel is het een komen… van studenten voor wie de bib een vertrouwde studeerplek is geworden en gaan… van bibmateriaal dat aan relevantie verloren heeft en binnenkort plaats ruimt voor meer zitplekken en een opener gevoel. Momenteel wordt de postertheek aan een kritische blik onderworpen en zijn de eerste cd’s van de opleidingen Onderwijs gedigitaliseerd. 

Naast de reguliere bezoekers, mochten we in november ook een 150-tal studenten Business Management verwelkomen, die als onderdeel van de lessen Academic Writing een uitgebreide introductiesessie in het leercentrum kregen en daarna zelf aan de slag moesten met zoekopdrachten. 

postertheek met schuiven

Campus Dilbeek

Net zoals Brussel, stapt Dilbeek mee in het project van Aalst om de cd’s binnenkort digitaal aan te bieden, maar ook de fysieke collectie gaat mee met de tijd: het project van Boekenbende aan huis loopt volop, en daarbij wordt de prentenboekencollectie druk geconsulteerd en uitgeleend.

Omdat onze studenten voorlezen bij heel diverse Brusselse gezinnen, zijn we er ons van bewust dat onze prentenboekencollectie dit ook moet weerspiegelen. We hebben een extra inspanning gedaan om nieuwe boeken aan te kopen met heel diverse personages, zowel op het vlak van kleur, als gender en diverse gezinssamenstellingen.

Op je laptop werken in de bib kan nu ergonomischer en efficiënter sinds de komst van drie schermen met docking station.

uitgestalde boeken

Campus Gent

Ook in Gent wordt er aan het comfort van de bezoeker gedacht: In de bibliotheek waren er al zes werkplekken uitgerust met een scherm en docking station. Nu is er ook in de vergaderbox de mogelijkheid om een extra scherm te werken. Wist je trouwens dat alle personeelsleden en studenten de vergaderbox ook kunnen gebruiken? Wanneer ons bibliotheekpersoneel die overlegruimte niet nodig heeft voor online meeting of call, kun jij daar ook terecht. (Spreek een bibmedewerker aan voor meer info.)

In november zijn aan de Bargiekaai de afbraakwerken begonnen van de oude gebouwen. Dit is het effectieve startsein van een nieuw bouwproject op de campus. KU Leuven, Odisee én LUCA School of Arts zullen daar binnen een paar jaar intrekken. Er wordt een gebouw opgetrokken met o.a. een gloednieuw leercentrum waar alle opleidingen van die instellingen terecht zullen kunnen.  

vergaderbox met extra scherm

Campus Sint-Niklaas

De bibliotheek van Sint-Niklaas blinkt uit in haar actuele collectie. Dat betekent: aanwinsten! Een bonte verzameling handpoppen nam onlangs intrek in de bib. Ze maken graag uitstapjes naar stagescholen en andere leuke plekken, dus kom er gerust eentje lenen. 

kleurrijke handpoppen
Laatst aangepast door Eline Pauwels op 13/12/2023
Aangemaakt door Eline Pauwels op 13/12/2023