Welkom op Campus Brussel

Welkom van 10u tot 14u

Zaterdag 6 maart digitale infodag

Info en aanmelden

Brussel

Odisee heeft vier campussen in en om Brussel: Campus Brussel, Campus Brussel-Terranova, Campus Dilbeek en Campus Schaarbeek. Stuk voor stuk zijn ze prima bereikbaar met het openbaar vervoer en overal vind je broodjes, drankjes en snacks tegen democratische prijzen. Kiezen voor Brussel als jouw studentenstad is kiezen voor een spannende mix van bedrijvigheid en ontspanning. Bovendien leer je de talen waar ze gesproken worden: in de hoofdstad van Europa.

Bekijk de openingsuren van Campus Brussel: T'Serclaes, Hermes en Erasmus

 • Conform de richtlijnen van de overheid zijn onze campussen vanaf 18 mei opnieuw beperkt open voor studenten en personeel, behoudens enkele uitzonderingen niet voor externen.
 • Meer info

Smakelijk!

Op en rond Campus Brussel zijn er heel wat plaatsen waar je een broodje of snack kunt vinden. Maar ook degenen met een grote honger kunnen bij ons terecht, bijvoorbeeld in De Mineen. In de campusgebouwen ontbreken automaten met frisdrank en tussendoortjes niet. In De Mineen en Het Clubke kun je enkel met je bankkaart betalen.

Virtual tour Campus Brussel

Campus Brussel is een levendige campus, met heel wat bedrijvigheid en een gezellige drukte. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje in onze gebouwen. 

Odisee Campus Brussel
Warmoesberg 26
1000 Brussel

contact

Campus Brussel
Warmoesberg 26
1000 Brussel
T. 02-210 12 11
E. info@odisee.be

Bereikbaarheid

Campus Brussel is heel gemakkelijk te bereiken, op welke manier je ook komt: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.

Hoe er geraken?

 • Met de trein
 • Met de bus
 • Met de metro
 • Met de auto
 • Te voet of met de fiets

Met de trein

De stations Brussel-Noord en Brussel-Centraal liggen op wandelafstand van de campus.

Met de trein ben je er zo! Vanuit Leuven sta je in 25 minuten in Brussel-Centraal. Vanuit Antwerpen en Gent spoor je 35 minuten, vanuit Brugge een uur en vanuit Hasselt een uur en 15 minuten. Net genoeg om je favoriete krant of boek te lezen. Brussel-Centraal ligt vlak bij het historische hart van de stad (Grote Markt, stadhuis, Manneken Pis) en op een vijftal minuten wandelafstand van Campus Brussel.  

Om vanuit Brussel-Centraal tot aan Campus Brussel te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. Deze brede straat kenmerkt zich door de vele taxi's die er dicht bij het station staan. De vierde straat links is de Stormstraat. Voor je deze straat inslaat, zie je aan je rechter kant de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. De gebouwen Hermes, T'Serclaes en Erasmus van Campus Brussel bevinden zich op het kruispunt van de Stormstraat en de Warmoesberg.

Met de bus

De lijnen 29, 38, 42, 63, 66 en 71 stoppen vlak voor Campus Brussel in de Stormstraat (halte "Storm/Assaut"). Je vindt een overzicht van het netplan op de website van MIVB

Met de metro

De metrolijnen 1 en 5 stoppen allebei aan de halte "Centraal Station/Gare Centrale". Van hieruit volg je, zoals hierboven reeds uitgelegd, de Keizerinnenlaan en neem je de vierde straat links. Dat is de Stormstraat waarop de gebouwen Hermes, T'Serclaes en Erasmus van Campus Brussel zich bevinden. Je vindt het metronetplan op de website van MIVB.

Met de auto

 • Vanop de kleine ring rond Brussel ter hoogte van de Wetstraat volg je richting "Centrum".
 • Aan de volgende lichten (aan je linker zijde ligt het Warandepark) ga je rechtdoor.
 • Na de tweede lichten ga je rechtsaf en draai je 90° mee rond de Sint-Goedelekathedraal.
 • Je kiest voor de eerste straat links.
 • Aan de lichten ga je rechtdoor. Nu ben je in de Stormstraat! De gebouwen Hermes, T'Serclaes en Erasmus van Campus Brussel bevinden zich op het kruispunt van de Stormstraat en de Warmoesberg.

Te voet of met de fiets

De campus ligt op wandelafstand van Brussel-Centraal en is van daaruit in minder dan tien minuten te bereiken. Net voor het T'Serclaes-gebouw (Warmoesberg) is een Villo-station. Er is ook een fietsenparking in het T'Serclaes-gebouw en in het Hermes-gebouw.