CalohE2: Measuring and Comparing Achievements of Learning Outcomes in Higher Education in Europe

Looptijd
/
Financiering
Erasmus+ KA3
CalohE2

Onze partners

The CalohE2 Consortium consists of 42 partners and 6 associate partners; 32 universities in Europe (Austria, Belgium, Croatia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Lithuania, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Slovenia, Spain, Sweden, Turkey) and 16 organisations/associations (university networks, quality assurance organisations, professional organisations and student organisations).

Coordinator: University of Groningen.

Erasmus+
Onderzoeksproject

CalohE2: Measuring and Comparing Achievements of Learning Outcomes in Higher Education in Europe

We onderzoeken de mogelijkheden om in Europa een infrastructuur te ontwikkelen om bachelor- en masterstudenten van verschillende opleidingen te laten evalueren op een manier die instelling-, land- en domeinoverschrijdend is, o.a. om de mobiliteit van studenten en graduaten over Europa te verhogen.

Europa

Als lid van de ‘Subject Area Group’ (SAG) verpleegkunde in het vervolgproject van Calohee 'Measuring and Comparing Achievements of Learning Outcomes in Higher Education in Europe' onderzoeken we de mogelijkheden om in Europa een infrastructuur te ontwikkelen om bachelor- en masterstudenten van verschillende opleidingen te laten evalueren op een manier die instelling-, land- en domeinoverschrijdend is. Kort gezegd, om een gezamenlijke taal te vinden o.a. om de mobiliteit van studenten en graduaten over Europa te verhogen. 

Dit is een ‘expert’ onderzoek. We zitten met de SAG’s die navragen bij de verschillende onderwijsinstellingen in eigen land. Deze resultaten worden naast een literatuurstudie gelegd om vervolgens terug bij onderwijsinstellingen en professionele organisaties de bevindingen weer af te toetsten. 

Zit je zelf in het verpleegkundige onderwijs (ongeacht welk niveau) of heb je interesse in het beroep? Dan kan je meedoen in de expertengroep. 

Wil je meer weten over dit project?