CodeFun

Looptijd
/
Dienstverleningsproject

CodeFun

Met het project CodeFun Brussels – secundair onderwijs willen we de Brusselse leerlingen en leerkrachten uit de eerste en de tweede graad van het secundaire onderwijs op een speelse, uitdagende en onderzoekende manier kennis laten maken met het coderen.

De focus ligt op het stimuleren van de digitale geletterdheid bij zowel jongens als meisjes en op het bereiken en leerlingen uit kansengroepen, zodat deelnemende leerlingen zonder angst in contact komen met informatica en algoritmisch logisch denken.

Het project zet voornamelijk in op het aanleren, verdiepen en transfereren van de codeervaardigheden van leerlingen uit het secundair onderwijs, zodat ze zichzelf en elkaar ondersteunen en onderwijzen in het coderen. Hierbij maakt het project gebruik van verschillende 21ste-eeuwse vaardigheden waaronder kritisch en creatief denken, problemen oplossen, computationeel denken, communicatie, samenwerken, sociale vaardigheden en zelfregulering. Door deze vaardigheden in het project te integreren gaan leerlingen elkaar over de streep trekken om deel te nemen aan de codeerprojecten, waardoor leerlingen bereikt worden die anders nooit in contact komen met computationele vaardigheden.

coderen
Codefun

Onze partners

Wil je weten over dit project?