FemArt

Looptijd
/
Financiering
Erasmus+ KA2
Onderzoeksproject

FemArt

Dit project wil enerzijds inzetten op de brede kloof op het gebied van ondernemersvaardigheden tussen de creatieve industrie en het Europese bedrijfsleven, en anderzijds op de specifieke uitdagingen voor vrouwen in de creatieve industrie die hun kansen op internationale groei en ontwikkeling van het bedrijfsleven verder beperken. 

Global FemArt wil zowel vrouwelijke kunstenaars als creatieven helpen bij de ontwikkeling van hun ondernemerschap door middel van een holistisch programma dat (online) training en mentorschap combineert. In het project wordt Artist Circles™ ontwikkeld, een programma gebaseerd op de zeer succesvolle Mentoring Circles™-methodologie van Inova Consultancy.

Een online platform zal voortbouwen op dit programma en meer 'harde vaardigheden'-modules aanbieden die vrouwen met ondernemerskennis presenteren, inclusief gedetailleerde nuances van de culturele en creatieve industrieën, met een sterke focus op internationaliseringsstrategieën. Dit zal hun kennis over het runnen en ontwikkelen van een creatief bedrijf vergroten en hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid versterken.

Global FemArt zal vrouwelijke kunstenaars en creatieven in staat stellen de volgende stap te zetten met hun bedrijf door hen te ondersteunen en aan te moedigen in de richting van een meer geglobaliseerde handel.

Het project volgt bovendien de EU 2020-strategie voor groei en werkgelegenheid en zorgt ervoor dat 'de cultuursector in toenemende mate kan bijdragen tot werkgelegenheid en groei in heel Europa'. 

stock women art
FemArt

Onze partners

Gefinancierd door Erasmus+ KA2, in samenwerking met: 

  • Inova Consultancy
  • Materahub
  • Fundacja ARTeria
  • FYG CONSULTORES
Erasmus+ enriching

Wil je meer weten over dit project?