PATH – PerinAtal menTal Health

Looptijd
/
Financiering
Interreg 2 Zeeën 2014-2020
PATH

Onze partners

PATH – PerinAtal menTal Health – is part of the Interreg VA 2Seas programme and receives funding from the European Regional Development Fund.

The Health and Europe Centre (UK); Plymouth and District MIND (UK); Southampton City Council (UK); Kent County Council (UK); Institute of Health Visiting (UK); Kent & Medway NHS & Social Care Partnership Trust (UK); Hospital Centre of Douai (FR); Antwerp University of Applied Sciences (BE); Bournemouth University (UK); Ngo Attachment in Development (BE); Maasstad Hospital (NL); Antwerp University Hospital (BE)

 Interreg 2Seas programme
Onderzoeksproject

PATH – PerinAtal menTal Health

Een zwangerschap, geboorte en de overgang naar ouderschap is een spannende periode. Deze ingrijpende levensfase brengt heel wat nieuwe uitdagingen, verantwoordelijkheden en intense emoties met zich mee voor toekomstige ouders en kan een impact hebben op hun mentale gezondheid.

Mentale problemen zoals postnatale depressie worden vaak laattijdig herkend en behandeld. Het doel van dit Europees project ‘PATH’ is dan ook vrouwen, families en zorgverleners in staat stellen om milde tot matige perinatale mentale problemen te voorkomen, te diagnosticeren en succesvol te behandelen via programma’s ter voorbereiding op het ouderschap.

PATH

Bovenop dit intens levensveranderend moment is er nu de coronacrisis die de hele wereld door elkaar schudt en maakt dat (toekomstige) ouders zich zorgen maken. Angst en onzekerheid zijn zeker in deze coronatijd meer dan normaal, maar wanneer is er meer aan de hand? Signalen van stress, angst of neerslachtigheid zijn niet zo gemakkelijk te (h)erkennen. Daarom kunnen (toekomstige) ouders (moeders en partners) via deze online tool nagaan hoe het met hen gaat en of ze hulp nodig hebben op dat moment. Afhankelijk van het resultaat van de zelftest wordt aangepast advies gegeven en al dan niet aanbevolen om contact op te nemen met een hulpverlener.

Omdat het een bijzondere periode is met veel vragen en zorgen, hebben we geprobeerd om nuttige linken en informatiebronnen op een rijtje te zetten voor zowel (toekomstige) ouders als zorgverleners.

Interreg 2Seas PATH project video

PATH partner logos

Wil je meer weten over dit project?