Luister naar onze podcast StudiOstudent

StudiOstudent is een podcast voor iedereen in het hoger onderwijs, of onderweg naar het hoger onderwijs. In verschillende seizoenen belichten we hoe je de beste studiekeuze maakt, hoe het hoger onderwijs in elkaar zit, welke begeleiding er is, wat de verschillende opleidingen zijn...  StudiOstudent is een podcast van hogeschool Odisee, maar bedoeld voor studenten van elke universiteit of hogeschool. Heb je vragen? Stuur ze naar communicatie@odisee.be.

🎧  De eerste afleveringen zijn nu beschikbaar. Luister via:

Spotify

Apple Podcasts

Castbox

podcast

In aflevering 1 buigen we ons over de vraag die veel 17- en 18-jarigen op dit moment bezighoudt: hoe maak je de goeie studiekeuze? Onze gast vandaag is Leen Smisdom. Zij is studieadviseur bij hogeschool Odisee en gaat vaak in gesprek met jongeren over hun studiekeuze. Zij legt uit hoe je zo'n belangrijke keuze het beste maakt.

🎧 Luister via Spotify

🍏 Luister via Apple Podcasts

🎙️ Luister via Castbox

In aflevering twee gaan we dieper in op de structuur van het hoger onderwijs en de verschillen met het secundair onderwijs. Inge De Schuyter is studieadviseur bij hogeschool Odisee en is onze gids doorheen het hoger onderwijs. Van studiepunten tot leerkrediet en van graduaat tot doctoraat. Ontdek de nieuwe wondere wereld van het hoger onderwijs!

🎧 Luister via Spotify

🍏 Luister via Apple Podcasts

🎙️ Luister via Castbox

In aflevering 3 bekijken we een sterk groeiende trend in het hoger onderwijs, namelijk hoger onderwijs voor volwassenen. Carrièreswitcher, werkzoekende, doorgroeien in je sector, ... Er zijn veel - en steeds meer - redenen waarom mensen op iets latere leeftijd beslissingen om toch nog een (extra) diploma te behalen. Luk Schoofs is Directeur Levenslang Leren bij hogeschool Odisee en legt uit hoe dat komt, wat er bij komt kijken en waarom het misschien wel ideaal is voor jou. Daarnaast getuigen drie dertigers of veertigers waarom en hoe zij de afgelopen jaren op de schoolbanken doorbrachten. 

🎧 Luister via Spotify

🍏 Luister via Apple Podcasts

🎙️ Luister via Castbox

In aflevering 4 lichten we toe hoe het is om op de hogeschool of universiteit te zitten en de vragen die daarbij horen. Hoe moet je studeren? Hoe vind je verbinding? Bij wie kan ik terecht? Gelukkig word je goed begeleid in het hoger onderwijs. Onze gasten vandaag zijn Leen Smisdom en Britt Van Cleven. Zij zijn studieadviseur en studentenbegeleider bij hogeschool Odisee en gaan vaak in gesprek met studenten.

🎧 Luister via Spotify

🍏 Luister via Apple Podcasts

🎙️ Luister via Castbox

Andere Odisee-podcasts